Bursa'da fuar zamanı

Yerli ve yabancı 60 binin üzerinde ziyaretçinin gelmesinin hedeflendiği Bursa İnşaat ve Rising City Gayrimenkul Fuarları eş zamanlı olarak kapılarını açıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN / DÜNYA

BURSA -  Bursa 15. Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı (İnşaat Fuarı) ile 2. Konut, İşyeri, Arsa, Yatırım ve Finansman Fuarı(Rising City Gayrimenkul Fuarı), 19 Nisan tarihinde eş zamanlı olarak Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açacak.

Geçen yıl 23 ülkeden katılımcının yanı sıra, yerli ve yabancı toplam 58 bin 774 kişinin ziyaret ettiği fuarlar, bu yıl 33 ülke ve yurtiçinden 41 kentten 252 katılımcı firmayla düzenleniyor. Fuarlarla 60 binden fazla ziyaretçi hedefleniyor.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, fuar öncesi düzenlenen basın toplantısında, prestijli gayrimenkul yatırımlarının görücüye çıkacağı fuarlar için 300'e yakın yabancı yatırımcının Bursa'ya geleceğini açıkladı. 23 Nisan'a kadar devam edecek fuarlar ile inşaat ve gayrimenkul sektörünün kalbinin bir kez daha Bursa'da atacağını belirten Şener, geçen sene 23 ülkeden 59 bine yakın iş profesyonelinin ziyaret ederek, önemli iş bağlantıları kurduğu fuarların bu sene de kent ve ülke ekonomisine büyük katkı sunacağını ifade etti.

30'u aşkın ülkeden 300'e yakın gayrimenkul yatırımcısı

Bursa başta olmak üzere farklı şehirlerden 250'den fazla sektör temsilcisinin fuarda projelerini görücüye çıkaracağını dile getiren Şener, "Fuarlarla birlikte Ticari Safari projemiz kapsamında da 30'u aşkın ülkeden 300'e yakın gayrimenkul yatırımcısını üyelerimizle buluşturacağız. Milyarlarca dolarlık hacme sahip konut, ofis, arsa, dükkan gibi gayrimenkul projelerinin yanı sıra, önemli kentsel dönüşüm projeleri de fuarlarda görücüye çıkacak. BTSO, Ekonomi Bakanlığı ve TÜYAP Bursa işbirliğiyle özellikle Körfez ülkeleri başta olmak üzere Türk cumhuriyetleri, Avrupa ve Arap ülkelerinden gayrimenkul ve inşaat sektörü temsilcileri Bursa'ya gelerek, sektöre ayrı bir hareketlilik kazandıracak" şeklinde konuştu.

5 milyon dolara kadar çok farklı ölçekte projeler görücüye çıkacak

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü de, BTSO işbirliğiyle gerçekleştirdikleri fuarlarla her sene yeni başarılara imza attıklarını söyledi. 15 yıldan bu yana düzenledikleri İnşaat Fuarı'nın alanında Türkiye'nin en büyük ikinci fuarı olduğuna dikkat çeken Ersözlü, "İnşaat Fuarı'nı, Rising City Gayrimenkul Fuarı ile birlikte 6 salon ve açık alanda toplam 35 bin metrekarelik alanda açıyoruz. Özellikle Rising City'yi yüzde 35 gibi bir büyümeyle açıyoruz. Fuarlarımızdaki büyüme, Bursa'nın ve paydaşlarımızın gücünü gösteriyor. Fuarda, 50 bin TL ile 5 milyon dolara kadar çok farklı ölçekte projeler var. Sergilenen ürünler arasında 1+0 dairelerden 6+2'ye kadar konut projeleri yer alıyor" ifadesini kullandı.

Fuarlar, İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası (BEMO), Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER), Bursagaz, Bursa Boya ve Dekorasyoncular Odası, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi destekleriyle gerçekleştiriliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir