'Geleceğimizin takdiri sağduyulu tüccarlarımıza ait'

Toplam 98 meclis üyesinden 26'sının istifasını istediği Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, kendisinden şikayetçi olan kişinin iftirasına uğradığını iddia etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve yaklaşık 17 gün sonra serbest bırakılan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz eylül ayı meclis toplantısında 26 meclis üyesi tarafından istifaya davet edildi. 26 üyenin hazırladığı dilekçede geçtiğimiz aylarda FETÖ ile anıldığı için Kayseri Ticaret Odası'nın imajını olumsuz yönde etkilediği gerekçesi ile istifa etmesi istenen ve istifa eden eski Meclis Başkanı Mehmet Filiz hatırlatıldı.

Toplam 98 meclis üyesinden 26'sı kurumun FETÖ ile anılmasından dolayı Hiçyılmaz'ı istifaya davet eden bir dilekçeyi Meclis Başkanı Ömer Gülsoy'a sundu.

Toplantıda cevap hakkı doğduğu gerekçesiyle söz alan Hiçyılmaz, istifa etmeyeceğini açıkladı. "Bizim KTO yönetimindeki geleceğimizin takdiri sağduyu sahibi tüccarlarımıza aittir" diyen Hiçyılmaz, şunları dile getirdi: "Bu süreci yaşamamıza sebep olan müfterilerin iftiralarına karşı yaptığım açıklamalarımı ve cevaplarımın bir kısmını sizlerle tekrar paylaşmak istiyorum. 2013 Mayıs'ında KTO'da yönetime geldikten sonra anlaşarak imzalanan bozma sözleşmesi (İKALE) yoluyla Oda'yla ilişkisi sona eren M. K. isimli şahsın iftirası, kendi karakterini ortaya koymuştur. 2013 yılında mahkemeye vermiş olduğu ifadesinde, işten ayrılma sebebi olarak 'Siyasi görüş ayrılığım ve Ülkücü olduğum için beni işten çıkardılar' demiş ve bize karşı açtığı davayı, haksız dava olmasından dolayı kendi isteğiyle geri çekmiştir. Fakat aynı şahıs bugün bizi şikâyet ederken '2007-2010 yılları arasında basın yayın organlarında FETÖ aleyhinde yazdıkları nedeniyle' işten çıkarıldığını iddia ederek kendi kendine çelişmiş ve müfteriliğine bir başka boyut kazandırmıştır. Ayrıca, bu dönemde iddia ettiği yazıları da yoktur. 2013 yılında başka, 2016 yılında başka ifadelerle bize iftira atan bu şahıs, yüce Türk adaleti önünde bunun hesabını mutlaka verecektir."

'Menfaatleri uğruna kuruma zarar veriyorlar'

Asıl istifa etmesi gerekenlerin iftiralarla kuruma zarar verenlerin olduğunu belirten Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Hainlerle bu kadar mücadele etmemize rağmen seçimden sonra FETÖ bünyesinde bulunduğu anlaşılan bir derneğin güdümünde faaliyet gösterdiğimizi iddia ederek bizi şikayet etmek, hangi insafla, hangi izanla ve hangi insanlıkla izah edilebilir. Atılan iftiralarla bizim KTO'dan istifa etmemiz için çok çaba gösterdiler. Ama şu bilinsin ki, bu müfterilerin isteğine karşı koymak boynumuzun borcudur. Biz, üyelerimizin menfaatlerini korumaya devam edeceğiz. Varmaya çalıştığımız hedefe ulaşmak için daha çok çalışacağız" şeklinde belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir