İtibar için sosyal sorumluluk şart

TİSK Başkanı Yağız Eyüboğlu: Artık şirketlerin itibarı kâr ve ciro ile değil sosyal sorumlulukla ölçülüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA)- Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) geleneksel olarak sürdürdüğü "Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri" (KSS) 2016 yarışmasında başvurular yarın sona eriyor.

TİSK’in bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceği KSS ödülleriyle, sosyal sorumluluk çalışmalarının yaygınlaşmasına destek olmak istediğini belirten Başkan Yağız Eyübolğlu, KSS’nin toplumsal fayda yanı sıra, gerek çalışan, gerekse müşteri memnuniyeti arttıran bir etkisi olduğuna değindi.

21’inci yüzyılda kurumsal itibarın geçmiş yüzyılda olduğu gibi karlılık, ciro, vergi ve istihdamla özdeş olmadığının altını çizen Yağız Eyüboğlu,

“Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 60 ülkede 30 bin kişiyle yapılan araştırmaya göre çalışanların yüzde 67'si kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde yer alan şirketlerde çalışmak istiyor. Tüketicilerin yüzde 55'i kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde aktif olan şirketlerin ürünleri için daha fazla bedel ödemeye hazır. Yine tüketicilerin yüzde 52'si satın aldıkları ürünün çevreye etkisine de dikkat ediyor. Artık ticari faaliyetin verimlilik ve başarısında kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları bileşenler arasında bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki tüm şirketleri projeleriyle yarışmada yer almaya davet eden Eyüboğlu, her ödül kategorisinde hem KOBİ, hem büyük ölçekli şirketi derecelendirmeye tabi tutup iki birinci seçerek Türkiye’de olabildiğince çok şirketi kurumsal sosyal sorumluluk konusunda çalışmaya yönlendirmek istediklerini söyledi.

Toplumsal sorunlara çözüm sağlayan projeler için Büyük Ödül ile Küresel İşbaşında Eğitim Türkiye Ağı (GAN TÜRKİYE) Özel Ödülü verilecek olan TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde; kapsayıcılık, etkililik, iyi uygulama, sürdürülebilirlik ve yenilikçilik dallarında da biri KOBİ, diğeri büyük şirket olmak üzere 2'şer şirket ödül alacak. Yarışmaya katılım için TİSK üyeliği zorunluluğu bulunmuyor.

7 kategoride 14 ödül verilecek

TİSK KSS yarışması kapsamında; Büyük Ödül ve GAN Türkiye Özel Ödülü dahil, her kategoride biri büyük ölçekli, diğeri KOBİ olmak üzere 2'şer şirket olmak üzere toplam 14 şirkete ödül verilecek. TİSK'in KSS yarışması Büyük Ödülü, değerlendirmede en yüksek puanı alan bir KOBİ ve bir büyük şirkete verilecek. Bu kategoride, bir toplumsal soruna yönelik yenilikçi çözüm içeren etkili bir projenin farklı paydaşları ile işbirliği içinde iyi bir uygulama ile yaygınlaşarak sürdürülmesi sürecini gerçekleştiren projeler ödüllendirilecek. Başvurular TİSTK’in internet sitesinde yer alan formlarla birlikte odul@tisk.org.tr adresine yapılacak.

Diğer beş kategori ise şöyle sıralanıyor:

Kapsayıcılık Ödülü
Etkililik Ödülü
İyi Uygulama Ödülü
Sürdürülebilirlik Ödülü
Yenilikçilik Ödülü