Kıdem tazminatı fonu şart

ATO Başkanı Bezci, "İşçilerin haklarını alabilmeleri ve firmaların iflasın eşiğine gelmemeleri için kıdem tazminatı fonunun kurulmasının şarttır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Ticaret Odası Başkanı (ATO) Salih Bezci, "İşçilerin haklarını alabilmeleri ve firmaların iflasın eşiğine gelmemeleri için kıdem tazminatı fonunun kurulmasının şarttır" dedi.

Bezci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı ATO Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında son günlerde tartışılan kıdem tazminatı konusuna değindi.  

Kıdem tazminatı konusunun kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren ve işçi çalıştıran tüm firmaların ortak konusu olduğunu ifade eden Bezci, taşeron firmaları da ilgilendirmesi açısından kıdem tazminatının önemine dikkati çekti.

Söz konusu taşeron firmaların yurt genelindeki sayısının 50 bini bulduğunu, çalıştırdıkları işçi sayısının da 2,5 milyona yaklaştığını dile getiren Bezci, "Kamu İhaleleri Kanunu kapsamında kamu kurumlarında personel çalıştırılmasına bağlı hizmet alımı işlerini yürüten firmalar, kıdem tazminatı talepleri ve bu taleplerin sonucu başlayan yargı süreçlerinin sonuçlar nedeniyle ekonomik açıdan sıkıntılı dönemler yaşıyor" diye konuştu.  

İşçilerin haklarını alabilmeleri ve firmaların iflasın eşiğine gelmemeleri için "kıdem tazminatı fonunun kurulmasının şart olduğunu" belirten Bezci, fon kurulurken hem çalışanların hem de dürüst işverenlerin ticari zararlarının giderileceğine inandıklarını söyledi.  

İşçi ve işvereni bir kuşun iki kanadına benzeten Bezci, "Tek kanatlı kuşun uçamaması gibi işçi ve işverenden biri olmadan da yatırım ve üretim olamaz. Yatırım ve üretimlerin artması için bu kuşun uçmaya devam etmesi gerekir" ifadesini kullandı.