MÜSİAD'dan 'Yeni OVP' açıklaması

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, 'Yeni OVP, Türkiye ekonomisinin hedeflerinden vazgeçmediğini göstermekte' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, yeni Orta Vadeli Program'ın (OVP), Türkiye ekonomisinin hedeflerinden vazgeçmediğini gösterdiğini, kendisine yöneltilen bütün iç ve dış tehditlere rağmen yapısal reformların hayata geçirileceğine ve belirlenen büyüme stratejisinin kararlılıkla uygulanacağına işaret ettiğini bildirdi.

Olpak, yeni OVP'ye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ekonomisinin yılın 2'nci çeyreğinde yüzde 3,1 büyüyerek pozitif büyüme performansını kesintisiz 27 çeyreğe çıkardığını hatırlatırken, 2016-2019 dönemini kapsayan yeni OVP'de büyüme tahmininin aşağı yönlü revize edilerek yüzde 3,2’ye çekilmesinin olağan karşılanması gerektiğini düşündüklerini kaydetti.

İş dünyasının temsilcileri olarak, Türkiye ekonomisinin önümüzdeki çeyreklerde de pozitif büyüme alışkanlığını sürdüreceğini, hatta ivmesini artırarak 2017 için öngörülen yüzde 4,4’lük büyüme hedefini aşacağını düşündüklerini ifade eden Olpak, gıda fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle son 2 ayda azalma eğilimine giren tüketici fiyatlarındaki artışın 7,5 puanlık yıl sonu enflasyon hedefinin herhangi bir revizyona ihtiyacı olmadığına işaret ettiğini belirtti.

Olpak, şunları kaydetti:

"Bununla birlikte 2016'nın ocak-ağustos döneminde önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 azalan ihracat ve yüzde 7,2 oranında azalan ithalat, dış ticaret rakamlarına yönelik önceki programda yer alan tahminlerde revizyonu zorunlu hale getirmişti. Bu yılın ağustos ayında yüzde 7,7 artan ihracat ve yüzde 3,7 artan ithalatla birlikte, kalan 4 ayda dış ticaretin ivme kazanacağını ve güncel OVP kapsamında öngörülen hedeflerin tutturulacağını düşünüyoruz. Yeni OVP, Türkiye ekonomisinin hedeflerinden vazgeçmediğini göstermekte, kendisine yöneltilen bütün iç ve dış tehditlere rağmen yapısal reformların hayata geçirileceğine ve belirlenen büyüme stratejisinin kararlılıkla uygulanacağına işaret etmektedir."

Orta Vadeli Program açıklandıOrta Vadeli Program açıklandı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir