Ramazan Ülger, yeniden TSB Başkanı oldu

TSB'nin Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda 61 sigorta şirketinden 41'inin oyunu alan Ramazan Ülger, yeniden birlik başkanı seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ramazan Ülger, Türkiye Sigorta Birliği'nin (TSB) Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yeniden başkan seçildi.

TSB'nin Olağan Genel Kurul Toplantısı, birliğin Levent'teki merkez binasında yapıldı.

Seçimli genel kurulda Groupama Sigorta Genel Müdürü Ramazan Ülger ile Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin başkanlık için yarıştı.

TSB üyesi 61 sigorta şirketinin oy kullandığı kurulda, Çetin 20 oy alırken, 41 oy alan Ülger 2 yıl süre ile görev yapmak üzere yeniden TSB başkanlığına seçildi.

Seçimli genel kurulda Sigortacılık Kanunu uyarınca Hayat Dışı Yönetim Komitesi, Hayat ve Emeklilik Yönetim Komitesi ile Denetim ve Disiplin Kurulu üyeleri de belirlendi. 

Bu doğrultuda resmi olmayan sonuçlara göre Hayat Dışı Yönetim Komitesi; Musa Ülken (Anadolu Sigorta), Ahmet Turul (Allianz Sigorta), Can Akın Çağlar (Eureko Sigorta), Erdinç Yurtseven (Mapfre Genel Sigorta), Uğur Gülen (Aksigorta), Saime Defne Türkeş (Liberty Sigorta), Ceyhan Hancıoğlu (HDI Sigorta), Mine Ayhan (Generali Sigorta) ve Hasan Hulki Yalçın'dan (Milli Reasürans) oluştu.

Hayat ve Emeklilik Yönetim Komitesinde ise Fikrettin Aksu (Ziraat Hayat ve Emeklilik), Uğur Erkan (Anadolu Hayat ve Emeklilik), Nurullah Okur (Halk Hayat ve Emeklilik), Taylan Türkölmez (Allianz Yaşam ve Emeklilik), Cemal Onaran (Garanti Emeklilik), Deniz Yurtseven (Metlife Emeklilik), Cemal Kişmir (BNP Paribas Cardif Emeklilik), Ali Ersoy (Demir Hayat Sigorta) ve Ayhan Sincek (Katılım Emeklilik) yer alırken; Denetim Kurulunda Hülya Püdün (Demir Sigorta), Ersin Pak (Allianz Hayat ve Emeklilik) ve Kurt Ebik (Orient Sigorta); Disiplin Kurulunda da Cevdet Altuğ (BNP Paribas Cardif Hayat), Özlem Özüner (Euler Hermes) ve Murat Yavuz (Işık Sigorta) görev alacak.

Seçimi takip eden 3 gün içinde seçim kuruluna herhangi bir itiraz yapılmadığı takdirde, sonuçların resmi olarak kabul edileceği bildirildi.