"Şirketlerin üzerindeki teminat yükü hafifleyecek"

Türk Eximbank ve Kredi Garanti Fonu'nun iş birliği tanıtım toplantısında konuşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, anlaşmanın şirketler üzerindeki teminat yükünü hafifleteceğini ve piyasalara ciddi bir rahatlama etkisi getireceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rabia KORKMAZ / DÜNYA

KONYA - Türk Eximbank ve Kredi Garanti Fonu, yaptıkları iş birliğini düzenledikleri bir toplantıyla tanıttı.

Konya Ticaret Odası'ndaki Türk Eximbank kredileri için, Kredi Garanti Fonu aracılığıyla kefalet imkânı getirilmesine yönelik yapılan iş birliği toplantısında konuşan Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, "Bu iş birliğinin oluşturacağı sinerji, şirketlerimizin üzerindeki teminat yükünü hafifleterek piyasalarda ciddi bir rahatlama etkisi getirecektir. Özel sektörümüz için böylesine önemli iki kurumumuzun işbirliği çerçevesindeki gelişmeler hiç kuşkusuz tüccarımıza sanayicimize 2017 yılı için umut ve moral verecektir" dedi.

İhracatta son 15 yılda yüzde bin 500 büyüme

"Şehrimiz dünya ticaretinde daha aktif yer almak amacıyla son on beş yıllık dönemde gerçekleştirdiği ihracat atılımı ile dünya çapında bir başarı öyküsüne imza atmıştır" diye konuşan Öztürk, "Türkiye son on beş yılda ihracatını 5 kat artırırken Konya 15 kat artırarak yüzde bin 500 oranına ihracat artış hızı yakalamıştır. 178 ülkeye ihracat yapan Konya, ihracatçı firma sayısı ile nitelikli ürün ihracatı ve ihracat çeşitliliği ile Türkiye'nin önde gelen küresel ticaret merkezlerinden biri olarak kabul edilmektedir" açıklamalarında bulundu

2017 ilk çeyrekte ihracat artışı yüzde 13,16

Konya ile ilgili 2017 rakamlarını da paylaşan Öztürk, "Aylık bazda hızlı ihracat artışı sağlayan Konya, Ocak ayında 115 milyon dolar, Şubat ayında 122 milyon dolar, Mart ayında da 137 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiştir. 2017 yılının ilk 3 aylık ihracat artışımız yüzde 13,16 olmuştur. Gerçekleşen artış 2017'de Konya'nın hem ülke ihracatındaki payımızı artıracağımızı hem de ilerleyen aylarda hedeflenilen ihracat rakamlarını aşacağımızı göstermektedir" dedi.

250 milyar liralık hazine garantisi

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da, işletmelerin finansa erişimi için Türk Eximbank ve Kredi Garanti Fonu arasında sağlanılan işbirliği ile 250 milyar liralık Hazine garantisini oluşturduklarını belirterek, "Eximbank aracılığıyla bu kaynağı işletmelerimizin kullanma imkânını sağladık" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir