Terzioğlu, San Francisco'da yeni dünyayı anlattı

Turkcelll Genel Müdürü Terzioğlu, dünyada güç dengelerini değiştirmesi ve yeni bir dönemin başlangıcı olması beklenen Endüstri 4.0'ın dünyada yeni bir çağın başlangıcı olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünya Ekonomik Forumu tarafından San Francisco'da kurulan 'Sanayi 4.0 Merkezi' ilk zirvesini gerçekleştirdi.

Turkcell'in de destekçileri arasında yer aldığı dünyada güç dengelerini değiştirmesi ve yeni bir dönemin başlangıcı olması beklenen Endüstri 4.0'ın (Dördüncü Sanayi Devrimi) tartışıldığı zirvede Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu konuşma yaptı.

Dördüncü Sanayi Devriminin dünyanın geleceğini değiştireceğini ifade eden Terzioğlu, "İlk Sanayi Devrimi'nden itibaren bugüne dek teknoloji alanında gerçekleşen sıçramaları düşündüğümüzde, genellikle insansız arabalar, insansız araçlar, insan emeğine olan ihtiyacı en aza indiren fabrika makineleri, insanlar olmadan çalışan akıllı evler gibi ‘insansız teknolojiler'den söz ediyoruz. Bundan sonra yapmamız gereken ise bütün bunların içindeki ‘insan unsuru'nun farkına varılmasıdır" dedi.

Çağın şartlarına göre geleceği planlamanın önemini vurguladı

Kaan Terzioğlu, katılımcıları arasında San Francisco Belediye Başkanı Edwin M. Lee, teknoloji şirketlerinin yöneticileri, akademisyenler, araştırmacılar, uluslararası örgütlerin (UNHCR, UNOCHA) inovasyon departmanlarının yöneticileri ve start-upların temsilcilerinin yer aldığı zirvedeki konuşmasında, liderliğe ulaşmak ve onu korumak için çağı ve çağın şartlarını iyi anlamak ve geleceği ona göre planlamak gerektiğini anlattı.

"Geleceğe uzanabiliriz"

Turkcell olarak Endüstri 4.0 Devrimi'nin önemini çok iyi bildiklerini ve buna göre kendilerini konumladıklarını söyleyen Terzioğlu, "Geliştirdiğimiz teknolojiyle insan hayatını kolaylaştırmalı, eğitim, iş, sağlık ve diğer tüm alanlarda insan kapasitesini artırmaya çalışmalıyız. Bu vizyonla hareket edersek Endüstri 4.0'ın gerçek değerini tüm topluma gösterebilir, geleceğe uzanabiliriz. Dünyanın geleceği için büyük öneme sahip bu gelişmede öncü bir rol üstlenen mobil iletişim endüstrisinin bir parçası olmaktan dolayı kendimi ayrıcalıklı hissediyorum" diye konuştu.

Merkezde kritik çalışmalar yapılacak

Endüstri 4.0, teknolojideki mevcut evrimlerin hayatlarımızı daha önceden deneyimlemediğimiz alanlarda dönüştürdüğü, bilişim ve endüstrinin bir araya getirildiği bir süreç. Merkez, Dördüncü Sanayi Devrimi'nin küresel alandaki çalışmalarının toplumlara bilimsel, teknolojik alanlarda sağlayacağı faydaların gelişimini sağlamak için kuruldu.

Silikon Vadisi'nin de içerisinde olduğu teknoloji merkezi, San Francisco'da, aktif olacak ve uluslararası seviyede, küresel ekonomiyi etkileyecek bilim ve teknoloji  gibi kritik konulardaki çalışmalara imza atacak, özel sektör-toplum birlikteliğinin hayata geçirildiği tek merkez olma özelliği taşıyor.

Merkez Big Data ve nesnelerin interneti gibi alanlardaki yeni teknolojiler, konseptler, bilimsel gelişmeler ve yapay zeka, robotik, insansız araçlar, 3D yazıcılar gibi teknolojilerin oluşturacağı yeni iş modellerine odaklanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir