TİAB’ın ilk hedefi İran sonra Balkanlar

Trabzonlu İşadamları ve Bürokratlar Derneği iş projelerindeki ilk hedef olarak İran'a sonra Balkanlara yönelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek SEVAL  

İSTANBUL - Başta Trabzon ve Karadeniz Bölgesi olmak üzere Türkiye’ye inandıkları doğrularıyla hizmet sunmak amacıyla 2008 yılında birleşen Trabzonlu İşadamları ve Bürokratlar Derneği (TİAB), üyeler ve sivil toplum örgütleriyle ilişkiler kurarak, Trabzon’a yararlı olabilmenin yanında Trabzonlu işadamları için geliştirilen iş projelerindeki ilk hedefini İran pazarı olarak belirledi. 

Mayıs ayında göreve gelen yeni yönetim kurulu başkanı ve yönetim kadrosu ile çalışmalara son hızla devam ettiklerini söyleyen Trabzonlu İşadamları ve Bürokratları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Akçay, yeni dönemde Trabzon ve Türkiye’nin sorunlarına çözüm önerileri ve çözümler üreterek, ekonomik ve sosyal kalkınmaya destek vermeyi hedeflediklerini anlattı. Yurtdışı geziler yaparak, başta İran pazarı, sonrasında da Balkanlar ile hem işadamlarına hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Akçay, “Üyelerimiz arasında inşaat, tekstil, gıda, alüminyum, plastik sektörlerinde üretim yapanlar bulunuyor. Üretilen ürünlerin pazara girmesini sağlayarak, yeni iş olanakları, yeni pazarlar ile ülke ekonomisine katkıda bulunacağımızı düşünüyorum. Ayrıca yeni atılımlar yapmak isteyen sanayicilerimize de ufuklarını genişletici ve yol gösterici olacağımıza inanıyoruz. Daha önceki yıllarda da yabancı ülkelerin dış ticaret müsteşarlıkları ve büyük elçilikleriyle başlattığımız istişareleri ve toplantıları da yeniden başlatacağız” diye konuştu.

Ayrıca turizm sektöründe de Trabzon’un yakaladığı ivmeyi doğru yöneterek öncelikle hizmet sektöründe yetişmiş ara eleman sıkıntısının ortadan kaldırılması gerektiğine vurgu yapan Akçay, TİAB olarak tanıtım ve dış ilişkiler komitesi kurduklarını ve bu alanda da çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını açıkladı.