TÜSİAD, Başbakan'la reformları görüştü

Başbakan Yıldırım, Başbakanlık Ofisi'nde TÜSİAD heyetini kabul etti. Görüşmede 65. hükümet programının temel noktaları üzerinde duruldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde TÜSİAD heyetini ağırladı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı ve yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes bir açıklama yaptı.

Görüşmenin aslında Ankara'da planlandığı ancak Başbakanın İstanbul'da olması nedeniyle Dolmabahçe'ye aldığını söyleyen Cansen Başaran Symes , "65. hükümetin programının bütün temel noktalarının üzerinden geçtik. En fazla konuştuğumuz konu, Türkiye'deki terör ortamı, güvenlik. Bölgedeki halkın güvenliği ve ülkemizdeki tüm vatandaşlarımızın... Başbakanımız da aynen, '79 milyon vatandaşımızın ülkemizin her bölgesine rahatlıkla seyahat edebileceği, yaşayabileceği ortam' ifadesini kullandılar. Bu konuda oldukça kapsamlı bir görüş alışverişi yaptık" diye konuştu.

'Reformların üzerinden geçtik'

64. hükümetle reformlar konusunda kapsamlı çalışmalar başlattıklarını hatırlatan TÜSİAD Başkanı, " 65. hükümetle aynı şekilde devam edeceğimiz bütün alanların üzerinden geçtik" dedi.

Anayasa sürecini konuştuklarını da söyleyen Cansen Başaran Symes , " Siyasi gerginlikler konusunda başbakanımızdan açıkçası bu ortamın sağlıklı olmadığı, hızlı giderilmesi için girişimleri konusunda sohbet etme ve karşılıklı fikir alış verişi yapma imkanı bulduk" şeklinde konuştu.

'Daha öngörülebilir bir iş dünyası'

Yeni Anayasa çalışmaları ve reformlar üzerinde diyalog içinde olmak için Başbakan Yıldırım'la sözleştiklerini belirten Symes, " Ortamın daha huzurlu, birlik beraberlik, önümüzdeki döneme ilişkin de açıkcası daha öngörülebilir bir iş dünyasının ortam beklentisi konusunda kendisiyle oldukça kapsamlı fikir alışverişi yaptık. Son derece pozitif ve olumlu bir görüşmeydi. Ve bu bir ilk değil, önümüzdeki hafta Ankara'da çok daha kapsamlı toplantı yapma imkanımız olacak" ifadesini kullandı.