"Üniversitelerdeki tasarım bölümleri artmalı"

TİM Başkanı Büyükekşi, ihracatı kalıcı ve sürdürülebilir artırmak için birinci hedef olarak üniversitelerdeki tasarım bölümlerini artırılamsı gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Tasarım Haftası öncesinde düzenlenen basın toplantısında üniversitelerde tasarım bölümlerinin artması gerektiğini söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Arçelik A.Ş.Endüstriyel Tasarım Direktörü Serdal Korkut Avcı, FORD Otosan Ar-Ge Genel Müdürü Burak Gökçelik, Seranit Grup Başkanı Hamdi Altunalan, Paşabahçe Pazarlama Grup Müdürü Ülkü Berna, Design Week Turkey Sözcüsü Sertaç Ersayın, İstanbul Design Week Direktörü Arhan Kayar, dDf Yönetim Kurulu Başkanı Esra Ekmekçi katılımıyla 19-23 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak Türkiye Tasarım Haftası/Design Week Turkey'in basın toplantısı gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükekşi, "Her platformda dile getiriyoruz. İhracatımızı kalıcı ve sürdürülebilir artırmak için hep yüksek katma değerli ihracata ihtiyacımız var diyoruz. Bunu başarmak için daha çok çalışacağız. Daha çok gayret edeceğiz. Hedef burada şu; birincisi üniversitelerdeki tasarım bölümlerini artmasını sağlamak. İkincisi, bunu tercih edecek öğrencileri motive etmek, üçüncüsü de sanayicinin ve ihracatçının tasarıma daha fazla bütçe ayırması ve tasarımı parayla satın almasını sağlamaktır" dedi.

Arçelik A.Ş.Endüstriyel Tasarım Direktörü Serdal Korkut Avcı da "Biz tasarımın şekil değiştirdiğini görebiliyoruz. Yani 5 sene önceki halinden bugün daha farklı bir yere geliyor. Desing Week aslında diğerleriyle beraber bu konuda ki değişimleri de insanlara anlatmak, sanayiye anlatmak için çok güzel bir fırsat" şeklinde konuştu.

FORD Otosan Ar-Ge Genel Müdürü Burak Gökçelik ise "Geçen sene 80 milyon dolar civarında Ar-Ge hizmeti ihracatı gerçekleştirdik. Bunun önemli bir bölümü de tasarım kaynaklı. Tüm bakanlıklara teşekkür ediyorum. Bu destekleri sağladıkları için" ifadelerinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir