İş dünyasından Davutoğlu'na destek

Başbakan ve seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık için aday gösterilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na destek geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık için Başbakan ve seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aday gösterilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na destek mesajları geldi. İşte o mesajlar: 

'Davutoğlu'nun hayırlı hizmetlere imza atacağına inaniyoruz'
Rifat Hisarcıklıoğlu/TOBB Başkanı

Cumhurbaşkanlığı'na seçilen Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık için adaylığı açıklanan Sayın Ahmet Davutoğlu'nu Türk iş dünyası adına tebrik ediyoruz. Halka hizmetin, Hak'ka hizmet olduğuna inanıyoruz. Sayın Davutoğlu'nun bu hizmet fırsatının hakkını sonuna kadar vereceğine ve hayırlı hizmetlere imza atacağına inanıyoruz. Vizyonu, birikimi ve tecrübesiyle Türk iş camiasının yurtiçinde ve yurtdışında gelişimine ve ekonomimizin güçlenmesine büyük katkı sağlayacaktır. Milletimiz için Türkiye'yi 2023 yılı hedeflerine taşıyacak vizyon ve yapısal reformların sürdürülmesindeki kararlılık çok önemli. Bu tarihi sorumluluğu en iyi şekilde üstleneceğine inandığımız Sayın Davutoğlu'na hayırlı olsun dileklerimizi iletiyor, başarılarının ve ülkeye hizmetlerinin devamını diliyoruz.

'Büyük hizmetlerde bulunacağına yürekten inanıyorum'
İbrahim Çağlar/İTO Başkanı

Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı adaylığını memnuniyetle öğrendim. Ülkemizin başarılı dış politikasının mimarlarından olan Sayın Davutoğlu'nun Başbakan olarak da büyük hizmetlerde bulunacağına yürekten inanıyorum. Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi ile birlikte düşündüğümüzde Türkiye'nin, yaşadığı bu değişimden güçlenerek ve daha da gelişerek çıkacağından şüphem yoktur. Sayın Bakanımızın adaylığının ülkemiz için hayırlı olmasını temenni eder, kendisine başarılar dilerim.

'Demokrasimiz daha da pekişecek'
Erdal Bahçıvan/İSO Başkanı

Demokratik bir ortamda ve huzur içinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra AK Parti Genel Başkan ve Başbakan adayının belirlenmiş olmasını memnuniyet verici buluyoruz. Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nun adaylığı ile demokrasi tarihimizde yeni bir dönem başlarken, huzur, güven ve istikrar eşliğinde demokrasimizin daha da pekişeceğine dair inancımız tamdır. Yakın dönemde olduğu gibi bu yeni dönemde de finansal istikrarın korunarak artık ekonominin ülke gündeminde daha ağırlıklı bir yer edinmesini temenni ediyor, üretimden ve yatırımlardan beslenen ve ihracat ağırlıklı, sürdürülebilir bir büyüme modelinin, ekonomimizin temel hedefi olması inancıyla Sayın Ahmet Davutoğlu'na başarılar diliyoruz.

'Kararlılığını ekonomide de gösterecektir'
Ali Kopuz/İSTİB Başkanı

İş dünyası olarak Davutoğlu'na tam destek veriyoruz. Sayın Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olarak, Türkiye'ye çok büyük hizmetler verdi. Bilgisi, görgüsü, tavrı ve kararlılığı ile rüştünü ispat etti. Dış politikada gösterdiği kararlılığı, ekonomi alanında da göstereceğine yürekten inanıyorum. Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli akademisyenlerden biri. Siyasete girdikten sonra sahip olduğu derin bilgi birikimini ülkesinin hizmetine sundu. Sayın Ahmet Davutoğlu, bakanlığı sırasında Türkiye'nin dış politikasında devrim yapmıştır. Türkiye'nin, eskiden pısırık, maruz kalan, sürekli söz dinleyen, horlanan ve hatta azarlanan bir dış politika anlayışından; atak, milli menfaatlerini cesaretle savunan, politika üreten, kararlı ve sözü dinlenen bir dış politika anlayışına geçmesinde başrol oynamıştır. Bu anlayış değişikliği sayesinden, Türk dış politikası şu anda 'kararlılık' üzerine aksiyon üretmektedir. Hem bölgesinde, hem de dünyada giderek güçlenmektedir.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde de Sayın Davutoğlu'nun Başbakan olarak etkili ve kararlı hareket edeceğine inanıyorum. Sayın Davutoğlu'nun ekonomi alanında yapılan reformları sürdüreceğine, reel ekonomiyi ve üreteni destekleyecek çalışmalara imza atacağına güvenimiz tamdır. Ülke olarak aylardan beri bir seçim maratonu içindeyiz. Bir an önce bu maratonu sonlandırarak, işimize gücümüze odaklanmamız gerekiyor. Sayın Davutoğlu'ndan, seçilir seçilmez ekonomiyi önde tutan hamleler bekliyoruz.

'Ülkemizin  güven ve istikrarını koruyacağına inanıyoruz'
Mehmet Büyükekşi/TİM Başkanı

Dışişleri Bakanlığı görevi süresince çok yakın ve verimli çalıştığımız Sn. Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti yetkili organları tarafından Genel Başkanlık ve Başbakanlığa aday gösterilmesini memnuniyetle karşılıyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz. Ülkemizin son 12 yıllık dış politikasında vizyoner etkisi olan ve 2009'dan beri de Bakan olarak büyük hizmetler veren Sn. Davutoğlu'nu ihracatçılarımız çok iyi tanıyorlar. Türkiye'nin bir tacir devlet olarak yükselişinde ve ihracatçılarımızın yeni coğrafyalara açılmasında ilham veren büyük bir düşünür ve devlet adamının ülkemizin  güven ve istikrarını koruyacağına inanıyoruz. Türkiye'nin 2023 ihracat stratejisinde belirlenen hedeflere ulaşmada Sn. Davutoğlu ile yakın çalışmanın gayreti içinde olacağız. Seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlayan demokratikleşme ve reformların aynı kararlılıkla devam edeceğine inanıyoruz. Allah yeni görevinde Sn. Davutoğlu’na ülkemiz için hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin.

'Kurulacak hükümette mevcut ekonomi yönetimi korunmalı'
Hikmet Tanrıverdi/İHKİB Başkanı

Ülkemiz için yeni bir dönem başlıyor. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığının memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yeni kabine oluşturulurken uyum içinde çalıştığımız ekonomi yönetiminde bir değişikliğe gidilmemesini arzuluyoruz. İstikrarın önemini ve sonuçlarını son 10 yılda tüm Türkiye gördü. Üst üste yaşanan seçimlerden ülke olarak yüzümüzün akıyla çıktık. Türkiye olarak önemli bir sınavı daha başarıyla tamamladık. Şimdi siyasetin çatısı yeniden kurgulanırken, yarından itibaren yeniden ve daha güçlü bir şekilde ekonomiye ve işimize odaklanmalıyız.

'Önceliğimiz söz değil, iş olmalı'
Burcu Akdarı Toprak/GYİAD Başkanı

Sayın Ahmet  Davutoğlu'nun Başbakanlığının ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Türkiye ve bölgemiz önemli bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçiyor. Yaşanan savaş ortamında ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafya  ateşten çembere dönüşmüş durumda. Komşu ülkelerde siyasal ve ekonomik istikrarsızlık alıp başını giderken, Türkiye'nin seçim sürecini geride bırakmasını önemli ve değerli görüyoruz. Yeni ve güçlü bir Türkiye'nin yaratılması için siyasal tartışmalara artık bir nokta koyup, ekonomiye, üretime ve istihdama odaklanmamız gerekiyor. Artık önceliğimiz söz değil "iş" olmalı.

'Yeni hükümetle ihracatımızı daha da artıracağız'
Hüseyin Çetin/TASD Başkanı

Yeni Başbakan adayı olarak açıklanan Sayın Ahmet Davutoğlu'nu tebrik ediyor, ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Bölgesel çatışmalar, piyasa hareketliliğini ve ihracatı olumsuz etkiledi. Buna karşın ihracatta iyi bir ivme yakalayan Türkiye ayakkabı sektörü hızlı bir büyümeye imza atıyor. Yeni kurulacak hükümet ile Türkiye ekonomisine değer katmak için elimizden geleni yapacağız. Sayın Davutoğlu'nun Başbakanlığında kurulacak yeni hükümetimiz ile uyumlu ve başarılı işlere imza atıp ihracatımızı daha da artıracağız.

'Davutoğlu dünyadaki Türkiye algısına ve dış ticarete katkı sunacaktır'
Kemal Şahin/Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Sayın Prof. Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanı ve dolayısıyla Başbakan adayı gösterilmesi; aynı topraklardan gelen ve Konya'da yaşayan hemşerileri olarak bizleri son derece sevindirdi. Kendisi de benim gibi; coğrafi şartları son derece zor olan Toros Dağları'nda doğmuş olup; zor şartlarda çalışarak ve azimle zirveyi hak etmiştir. Bu gösteriyor ki; zor şartlarda doğan gençlerimiz de; okuyarak son derecede önemli mertebelere yükselebilirler. Sayın Davutoğlu; derin teorik bilgisi ve dış ilişkilerdeki tecrübesiyle; Türkiye'nin AB Üyeliği yoluna tekrar angaje olması ve ilişkilerimizin iyi noktalara gelmesi için doğru bir isimdir. Ayrıca dünyayla olan ilişkilerimizi geliştirip; dış ticaretimizin ve ihracatımızın artmasına ve ekonomimizin ihracat odaklı büyümesine katkılar sağlayacaktır.

'Daha büyük bir ufka yönelişin en önemli 'motivatorü' olacak'
Mustafa Koca/ASKON Genel Başkanı 

AK Parti'nin kendi kurulları içerisinde yapılan değerlendirmeler sonucunda bu isimde karar kılınması memnuniyet verici bir sonuçtur. İnanıyorum ki, kongrede de delegelerin tasvibini alacak ve Genel Başkanlığa ve dolayısıyla Başbakanlığa getirilecektir. Yeni Türkiye iddiası ve Medeniyet telakkisi söylemlerinin gerçekleştirilmesi bağlamında en yüksek seviyeli yakışan olgu sayın Davutoğlu ile örtüşmektedir. Bu açıdan ülkemizin, bölgemizin geleceği itibariyle daha zengin, daha dolu ve daha büyük bir ufka doğru yönelişinin en önemli 'motivatorü' olacağına inanıyorum. Hiç şüphesiz ülkemiz moral açısından önemli bir noktadadır. Ancak yeni on yılı daha yüksek bir motivasyonla yaşamamız gerekiyor. Gerek politik olarak, gerek ekonomik olarak ve gerekse sosyal olarak daha yüksek bir bilinçle atılım gerçekleştirmek zorundayız.

'İstikrar devam edecek'
Ahmet Güleç/İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği Başkanı

Ülkemizin birlik ve beraberliği için yeni dönem hayırlı olsun. Başbakan adayı Sayın Ahmet Davutoğlu'nun, dış politikadaki başarısını başbakan olarak da sürdüreceğine inanıyoruz. Son 10 yılda iş dünyası olarak istikrarın önemini ve sonuçlarını iyi bir şekilde gördük. Dış politikamızın mimarı olan Davutoğlu'nun başbakanlığında yeni kurulacak hükümetle birlikte ülkemizin dış dünyada da ekonomik alanda diğer ülkelerle daha fazla rekabet edebilir hale geleceğine inanıyoruz.