İş kazasında kusur nasıl belirleniyor?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

AHMET METIN AYSOY – SGK Eski Müfettişi

 

İş kazası meydana gelmeden, iş güvenliği ile ilgili tedbirlerin alınması gerektiğini bütün işverenler bilir. Ancak, bu konuda işverenlerce az bilinen ya da bilinmeyen hususlar, işverenlerin iş kazasında kusur derecesinin belirlenmesinde önemli rol oynar.

 

A) Eğitimin belgelenmesi

İş kazasını soruşturan müfettişin, ilk incelediği husus, kaza geçiren işçinin işe başlamadan önce veya işbaşında, yapacağı iş, kullanacağı makine ile ilgili eğitime tabi tutulup tutulmadığını, belirlemektir. Bu nedenle, işçilerinize verdiğiniz eğitimi belgeleyin ve bu belgeleri işçi dosyasında saklayın.

 

B) Mesleki kıdem

İşçinin yaptığı iş ve kullandığı ekipmanla uyum içinde olması için yeterli sürenin geçmesi gerekmektedir. Kaza geçiren işçinin mesleki kıdemi, yani çalışma süresinin bir yıl veya daha uzun olması, iş kazasında işverenin kusur derecesini düşürmekte etkili olmaktadır.

 

C) 18 yaş

Kaza geçiren işçinin 16-18 yaş aralığında olması, işverenin kusur derecesini yükselten etkenlerden birisidir.

 

D) Mesleki sertifika

Kaza geçiren işçinin yaptığı işle ilgili sertifika veya diplomasının olması işverenin kusur derecesini azaltan etkenlerdendir.

 

E) İşçinin kusuru

Kaza geçiren işçinin ağır kusuru nedeniyle iş kazasının meydana gelip gelmediği, işverenin kusur derecesini etkilemektedir.