İSDER’in yeni başkanı Akbaytogan oldu

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği’nin 5’inci Seçimli Olağan Genel Kurulu yapıldı. Ender Akbaytogan, İSDER’in yeni başkanı oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği’nin (İSDER) 21.04.2014 Pazartesi günü Pendik Greenpark Otel’de gerçekleşen 5’inci Olağan Genel Kurulu’nda, uzun yıllar İSDER’in başkan yardımcılığı görevini yapan, Hasel İstif Mak. San. Ve Tic. A.Ş. Ender Akbaytogan, İSDER’in 2006-2013 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığını devam ettirmiş Onursal ve Kurucu Başkan Rızanur Meral’den görevi devralarak derneğin yeni başkanı oldu.

Genel Kurul’da üyelere teşekkür konuşması yapan Ender Akbaytogan, “Yıllardır Yönetim Kurulu’nda genel başkan yardımcılığını yürüttüğüm İSDER ’de,  bayrağı  kuruluşundan bu yana  başarı ile yürüten  Sayın  Rızanur Meral’den devralıyoruz. Derneğimizi bu günlere getiren, gelişmesinde  büyük hizmetleri olan   Sayın Rızanur Başkan’a teşekkür ederiz” dedi.

Hedef 2 milyar dolar ihracat

Genel Kurul üyelerine yeni dönem hedeflerini açıklayan Akbaytogan, “Vizyonumuz,   Cumhuriyetimizin  100.yıl vizyonu doğrultusunda  2 milyar dolar ihracat, 20 bin adetlik pazar, Avrupa’da ilk 3 arasında yer almak ve tüm alt komitelerle beraber sektörün yüzde 90’ ını İSDER çatısı altında toplamak. Dernek yapısının  güçlendirilmesi ve büyüyen Pazar ihtiyaçları doğrultusunda kurumsal bir yapıya  ulaştırılması başlıca hedefimizdir. Bu hususta   devam eden  çalışmalara  hız vererek belli standartlara ulaşma  amacı ile  İSO BELGESİ alınmasını  kısa sürede sonuçlandıracağız” dedi.

Nitelikli iş gücü ve KDV’nin indirilmesi öncelikli hedefler

Ender Akbaytogan, sektörün sorunlarını bildiğini ve bunların çözümü için daha önce yapılan çalışmaları aralıksız olarak devam ettireceğini söyledi. Akbaytogan şöyle devam etti: “Yeni  dönemde sektör komitelerinin daha etkin, aktif ve efektif çalışmaları için  seçilecek komite başkanları ile  icra kurulu toplantıları  yapılacak. Nitelikli eleman ve eğitim  konusu, İSDER ’in öncelikli gündemleri arasında yer  alıyor. Nitelikli eleman yetiştirmek  amacıyla başlatılmış olan  7 bölge  7 okul projesini tamamlamayı planlıyoruz. Şu anda uygulanmakta olan  KDV oranın normal satışlarda  yüzde 8’ e indirilmesi ve KDV iadelerinin kolaylaştırılması hususunda  ekonomi  koordinasyonu  ile görüşmelere devam edilecek. Yerli imalat-ülkemiz hedefleri ve sektörümüz açısından  kritik önem taşıyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir