İŞKUR ilk 10 ayda 630 bin kişiyi iş sahibi etti

İzmir 2. İstihdam Zirvesi'ne katılan İŞKUR Genel Müdürü Yazıcı: "İŞKUR, 2003 yılında sadece 65 bin kişiyi işe yerleştirirken, 2013'ün ilk on ayında 630 bin kişinin işe yerleştirilmesine aracılık yaptı" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Güvenli ve engelsiz istihdamın tartılacağı, işçi ve işveren ile ilgili tüm tarafların bir araya getirileceği İzmir 2. İstihdam Zirvesi başladı. 

Zirvenin Kültürpark 3'Nolu Holde düzenlenen açılış töreninde konuşan İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, İŞKUR'un son iki yılda Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük iş gücü piyasası araştırmasını yaptığını, iki yılda 165 bin iş yeri ziyaret edilerek yapılan araştırma sayesinde Türkiye'nin her noktasında hangi türde ve nitelikte bir işe veya işçiye ihtiyaç duyulduğunu bildiklerini ifade etti.  

Yazıcı, İŞKUR'un, son iki yılda bir milyon 800 bin kişiye işe yerleştirme ve meslek seçimi hizmeti verdiğini belirterek, "İŞKUR, 2003 yılında sadece 65 bin kişiyi işe yerleştirirken, 2013'ün ilk on ayında 630 bin kişinin işe yerleştirilmesine aracılık yaptı. Bu rakamlar İŞKUR'un değişen ve dinamik yapısı ile iş gücü piyasasında aldığı aktif rolün göstergesidir" dedi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Halil Etyemez ise işsizlikle mücadelenin siyaset üstü bir konu olduğunu vurguladı. Etyemez, 2008'de dünyada yaşanan küresel ekonomik krizin en çok istihdamı etkilediğini ve bunu sonucunda dünyada işsiz sayısının 200 milyonu aştığını dile getirdi. Türkiye'nin söz konusu dönemde aldığı önlemler ve yaptığı reformlar sonucunda küresel ölçekteki krizden sınırlı etkilendiğini belirten Etyemez, şöyle konuştu: 

"İş gücü piyasamız bu dönem gelişmiş ülkelere göre başarılı bir sınav vermiştir. Eylül 2008'den bu yana iş gücümüz yaklaşık 4 milyon 230 bin, istihdamımız ise yaklaşık 4 milyon artış göstermiştir. istihdam oranımız yüzde 46,3'e iş gücüne katılma oranımız yüzde 52'lere ulaşmıştır. işgücü piyasamızdaki bu olumlu verilerin gerçekleşmesinde İŞKUR'un katkısı büyüktür".

Bu konularda ilginizi çekebilir