İstanbul-İzmir arası 6.5 saate inecek

İDO ve Metro Turizm, karayoluyla 9 saat süren İstanbul-İzmir arasını 6,5 saate indirecek anlaşmayı imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Metro Turizm, İstanbul-İzmir arasını 6,5 saate indiren anlaşmaya imza attı. 

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, Yenikapı İskelesi'nde düzenlenen basın toplantısında, İstanbul-İzmir arasında halen karayoluyla 9 saat süren yolculuğu 6,5 saate indiren anlaşma imzalandı. 

İDO'nun dış hat biletleri, Metro Travel Acenteleri'nde de satılacak

Anlaşmayla entegre olan biletler, hem Metro'dan hem de İDO'dan alınabilecek. Biletini alan yolcu Yenikapı İskelesi'nden, İDO Feribotu ile Bandırma'ya gidecek, burada bekleyen Metro Turizm otobüsüne binerek, yolculuğuna ara vermeden devam edebilecek. Böylece 9 saat süren yolculuk, 6,5 saatte tamamlanacak.  

Anlaşma çerçevesinde ayrıca İDO'nun dış hat biletleri, Metro Travel Acenteleri'nde de satılacak. Bu uygulamayla yolcular bilet almak için feribot iskelesine gitmek zorunda kalmayacak. 

Anlaşmaya göre, olumsuz hava koşullarından kaynaklanan İDO'nun sefer iptallerine de çözüm getirildi. İDO'nun herhangi bir sefer iptalinde Metro Turizm devreye girecek. Yolcular, belirlenen feribot saatinde Metro Travel otobüsleriyle Bandırma'dan İstanbul'a ya da İstanbul'dan Bandırma'ya karayoluyla taşınacak. Böylece sefer iptallerinde vatandaşlar, yolculuğunu ertelemek zorunda kalmayacak. 

İDO'nun tarifeli feribot ve deniz otobüsü seferlerine ilişkin hatlar:

Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü, 
Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü, 
Yenikapı-Bursa feribot, Yenikapı-Bandırma feribot, 
Yenikapı-Yalova feribot ve
Pendik-Yalova feribot hattı olarak belirlendi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir