İstanbul Jewellery Show'a ilgi arttı

İstanbul Jewellery Show 15 binden fazla sektör profesyonelini ağırladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Jewellery Show'a, kuyumculuk sektöründen 15 binden fazla profesyonel ziyaretçi katıldı. 

İstanbul Jewellery Show açıklamasına göre, yılda iki kez düzenlenen fuarın sonuncusu 16 -19 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi. Dört gün süren fuar ile yerli ve yabancı birçok firma, tasarımcı ve önde gelen alıcılar bir araya geldi. 

Ünlü markaların en yeni modellerinin sergilendiği ve iş birliklerine imza atılan fuar, 2013 ekim ayında gerçekleştirilen fuara oranla, tekil ziyaretçilerde yüzde 10 büyüme kaydetti. 

İstanbul Jewelry Show ekim fuarı,  yüzde 36'sı yurt dışından, yüzde 64'ü ise Türkiye'den olmak üzere 15 bin 66 kuyumculuk sektörü profesyoneli tarafından ziyaret edildi. Geçen yılın ekim ayındaki fuara 95 ülkeden ziyaretçi katılırken, son fuar, 107 ülkeden ziyaretçileri ağırladı. 

Doğu Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan önde gelen alıcılarla tanışma ve iş birliği imkanı sağlayan fuarı bu yıl ziyaret eden ülkelerin başında ise sırasıyla İran, Rusya, Irak, Lübnan, Cezayir, Yunanistan, Azerbaycan, İtalya,  Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Fas, Tunus, Bulgaristan ve Hindistan geldi. Türkiye'nin mücevher ihracatında önemli paya sahip olan fuarda, milyon dolarlık ticari iş birliklerinin temeli atıldı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen  İstanbul Jewelry Show'u düzenleyen UBM Uluslararası Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Şermin Cengiz, dünya genelindeki önemli alıcıların; altın takı, pırlantalı mücevher, değerli taş, inci, montür, gümüş, saat, vitrin dekorasyon, makine, ekipman ve yan sanayi, kalıp ve kasa sektöründen 800'ün üzerinde firma ile tanışmasını sağladıklarını belirtti. 

 Fuarın  en son tasarımların bir arada görülebileceği mükemmel bir buluşma noktası olarak dikkati çektiğini ifade eden Cengiz, ekim ayı, Noel, yeni yıl, tatil sezonu ve yıl sonu siparişleri için en doğru zamanlama olduğundan fuarı bu doğrultuda sadece sektör profesyonellerini buluşturmaya yönelik organize ettiklerini bildirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir