İstanbul'da patlama: 15 polis yaralı

Ak Parti ve MÜSİAD binaları önünde bekleyen çevik kuvvet otobüsü yanına motosikletle gönderilen bomba uzaktan kumandayla patlatıldı. Başbakan Erdoğan patlama sonucu 15 polis ve 1 sivilin yaralandığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Sütlüce'deki Ak Parti ve MÜSİAD binalarının önünde bekleyen çevik kuvvet otobüsü yakınında patlama oldu. Patlamayı kınayan Başbakan Erdoğan, "15 polis, 1 sivil yaralandı. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecek" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Beyoğlu'nda meydana gelen patlamaya ilişkin "21 polisimizin içinde olduğu görev aracı geçerken uzaktan kumandayla patlamış görünüyor" dedi.

Hiç kimse beyhude uğraşmasın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen patlamayla ilgili olarak, "Türkiye ekonomisi büyürken, Türkiye ekonomisi küresel krizde son derece başarılı bir performans izlerken böyle saldırıların yapılması çok ama çok manidardır. Hiç kimse beyhude uğraşmasın, çabalamasın. Hiç kimsenin Türkiye'nin bu kutlu yürüyüşünü yavaşlatmaya, istikrarı bozmaya gücü yetmez ve yetmeyecektir" dedi.

Erdoğan, Merkez Bankası'nda düzenlenen Türk Lirası Simge Tanıtım Programında yaptığı konuşmaya, bugün İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen patlamada yaralananlara ve Türk Milletine geçmiş olsun dileğinde bulunarak başladı.

Erdoğan, "Bu saldırıyı gerçekleştiren caniler şunu iyi bilmelidir ki emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaktır. Ülkenin istikrarına, birlik ve kardeşliğine asla zarar veremeyeceklerdir" dedi.

Bugünkü törende, Türkiye'de 9 yıldır büyük bir hassasiyetle korudukları istikrarın somut bir sonucunu dünyaya tanıtmak için toplandıklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Terörle en kararlı şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Milletimizin desteğiyle, hayır duasıyla tüm güvenlik birimlerimizin, tüm kurumlarımızın koordinasyonuyla terör bu mücadelemiz karşısında inanıyorum ki her geçen gün kan kaybetmeye devam edecektir. Sorumlular da inşallah en kısa sürede yakalanacak ve adalete teslim edilecektir. Yaralı polislerimize ve vatandaşımıza Allah'tan acil şifalar diliyor, milletimize, Emniyet Teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Arınç: Şükür ki can kaybı yok

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen patlamaya ilişkin, "Olası bir terörist eylem gibi görünüyor. Olayın vuku bulduğu yerde AK Parti binasının olması, çevik kuvvetin olması bazı şüpheleri doğuruyor. Şükür ki can kaybı yok" dedi.

İstanbul Beyoğlu'nda meydana patlamaya ilişkin sorularını yanıtlayan Arınç, "Olası bir terörist eylem gibi görünüyor. Olayın vuku bulduğu yerde AK Parti binasının olması, çevik kuvvetin olması bazı şüpheleri doğuruyor. Şükür ki can kaybı yok. 15 civarında yurttaşımızın yaralandığını biliyoruz. Onlara acil şifalar diliyorum. Bu eylemlerin son bulmasını diliyorum. Bunun faillerini lanetliyorum. Allah milletimizi bu tür kötülüklerden korusun" dedi.

Çapkın: 15'i polis 16 kişi yaralandı

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Beyoğlu'ndaki patlamada 15'i polis 16 kişinin yaralandığını bildirdi.

Çapkın, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti.

Hastaneden ayrılışı sırasında basın mensuplarını sorularını cevaplandıran Çapkın, "Yaralıların 15'i polis, 1'i vatandaş... Hepsinin durumu iyi. Hayati tehlikesi olan yok" dedi.

Patlamanın şiddeti kamyonu 180 derece döndürdü

Beyoğlu'nda patlamanın meydana geldiği bölgenin yakınında bulunan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezinin güvenlik görevlisi Ali Osman Kahraman, "Camlar sallanınca deprem olduğunu sandık. Dışarı çıkınca bombalı saldırı olduğunu anladık" dedi.

Olaya ilişkin soruları cevaplandıran görgü tanıklarından Kahraman, patlama sırasında MÜSİAD Genel Merkezinde olduklarını belirterek, "Camlar sallanınca deprem olduğunu sandık. Dışarı çıkınca bombalı saldırı olduğunu anladık. 70-80 metre sol tarafta polis midibüsünü gördük. Yerde polisler yatıyordu. Kendilerini kapıdan ve camdan dışarıya atıyorlardı. Birbirlerine yardım ediyorlardı ve bağrışmalar vardı. Gittik arkadaşları çıkardık ve genel merkez binamıza aldık. Zannedersem 12-13 yaralı vardı ama hafif yaralıydı. Birkaç tanesinin yüzünde derin sıyrıklar vardı. İlk müdahaleyi burada yaptık sonra ambulanslarla hastaneye sevk edildi" diye konuştu.

Patlama sırasında dernekte genel kurul toplantısı olduğunu belirten Kahraman, "Olayı duyunca yöneticilerimiz dışarıya çıktı. Polis arkadaşlara yardıma onlar da katıldı" dedi.

Tanıklardan Turan Kabaer de kaza yaptıkları için yol kenarında bekledikleri sırası patlamanın meydana geldiğini belirterek, "Yanımızdaki binanın camları kırıldı. Biz binanın içinde bomba patladı sandık" diye konuştu.

Polislere yardım ettiklerini belirten Kabaer, patlama dolayısıyla polis aracının yanlarındaki kamyona çarptığını, kamyonun da kendi araçlarına vurduğunu anlatarak, "Patlamanın şiddeti kamyonu 180 derece döndürdü" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir