İstanbulkart için mobil başvuru merkezi açıldı

İstanbulkart'a daha kolay ulaşım sağlamak için mobil başvuru merkezi açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin geliştirdiği ve 2009'dan bu yana kullanılan elektronik özelliğe sahip İstanbulkart'a daha kolay ulaşım sağlamak için mobil başvuru merkezi açıldı.  

Esenler'de Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, yaklaşık 14 milyon insanın cebinde gezdirdiği İstanbulkart'ın, toplu ulaşımın her türlü aracında kullanıldığını söyledi. 

Kahveci, şöyle devam etti:  

"Esenler'de 'Mobil Başvuru Merkezi' diye tasarlanan bu araç, bugün hizmete girecek. Burası sayesinde vatandaşlar, artık belli merkezlere erişmeden, bu mobil otobüs vasıtasıyla kartlarını istediği gibi alabilecek. Ayrıca üniversitelerimizin tamamıyla sözleşme yaptık. Üniversite öğrencilerimizin de bugünden itibaren kayıtları başladı. Kayıtlarını yaparken herhangi bir işlemle uğraşmadan öğrencilerimizin de ayağına hizmeti getirmeye çalışıyoruz. Mobil araçla birlikte vatandaşlar için girmeyeceğimiz sokak kalmayacak." 

Konuşmanın ardından mobil başvuru merkezi Mümin Kahveci ile Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu tarafından açıldı.  

Mobil Başvuru Merkezi 

Yolcular İstanbulkart'ı, sabit başvuru merkezlerine gitmeden mobil merkezlerden de temin edebilecek. 4 gişenin yer aldığı İstanbulkart Mobil Başvuru Merkezi'nin hizmet verdiği noktaları, yolcular İETT'nin web sitesinden takip edebilecek. Yolcular sadece kartlarını temin etmekle kalmayıp, kayıp kartlarında yer alan kontörleri de yeni alacakları karta aktarabilecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir