İşte IFA'nın parlayan yıldızları!

IFA Teknoloji Elektroniği Fuarı, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Birçok teknoloji firmasının yeni ürünlerinin tanıtıldığı fuarda, Samsung, Sony, HTC, Lenovo gibi teknoloji devleri adeta gövde gösterisi yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Samsung, Sony, HTC, Lenovo gibi teknoloji devlerinin yeni ürünlerini kullanıcılarla buluşturduğu IFA 2014 etkinliği sırasında merakla beklenen birçok akıllı telefon ve tablet görücüye çıktı. Özellikle mobil ürünlerin ağırlıklı olarak tanıtıldığı fuar, tüm dünya basınında oldukça büyük yer buldu. Peki teknoloji devleri, IFA 2014 etkinliği sırasında hangi ürünleri kullanıcılara tanıttı? İşte IFA’nın yıldızları... 

SONY 

Xperia Z3: Yılın en çok merak edilen akıllı telefonlarından Sony Xperia Z3 IFA’da teknoloji meraklılarının karşısına çıktı. Telefon, Xperia Z2’ye göre daha ince ve daha hafif bir şekilde tasarlanmış. Toza ve suya dayanıklı olarak üretilen cihaz, 20.7 megapiksellik arka kamerası ve 5.2 inçlik ekranıyla dikkat çekti. 

Xperia Z3 Compact: Sony’nin Xperia serisi telefonlarda kullandığı klasik tasarım çizgilerine sahip olan cihaz, Xperia Z3’de olduğu gibi suya ve toza karşı dayanıklı olarak tasarlanmış. Tek farkı Z3'ün "mini" versiyonu olması. 

SAMSUNG 

Samsung Galaxy Note 4: Samsung Unpacked 2014 etkinliği, şüphesiz ki hem kullanıcıların hem de medyanın en çok ilgisini çeken etkinliklerin başında geldi. Öncelikli olarak Samsung Galaxy Note 4’ü tanıtan Samsung, Galaxy Note 4 ile birlikte kullanıcıları bekleyen 4 büyük yenilik olduğunu vurguladı. 5.7 inçlik Quad HD Super AMOLED ekranı üzerinde 2560x1440 çözünürlük sunan cihaz sayesinde, birden fazla uygulamayı ekran üzerinde kolayca kullanabiliyor ve yönetebiliyorsunuz. 16 megapiksel OIS ön kameraya ve 3.7 megapiksellik F1.9 ön kameraya sahip olan Galaxy Note 4, Ekim ayında satışa sunulacak. 

Samsung Galaxy Note Edge: Kavisli ekran teknolojisini Galaxy Note Edge ile birleştiren Samsung, kullanıcılara farklı bir akıllı telefon deneyimi sunacak gibi görünüyor. 5.6 inçlik Quad HD+ ekrana sahip olan Galaxy Note Edge, ekranının hemen sağ tarafında yer alan 160 piksellik alandaysa kullanıcılara ekstra bir dokunmatik alan sunuyor ve bu özelliğiyle sıradan akıllı telefonlardan oldukça ayrılıyor.Cihaz, 16 megapiksellik bir arka kameraya sahip. Samsung Gear S: İlk bakışta gerçek bir saatten çok farklı görünmeyen Gear S, içerisinde 1 GHZ hızında çift çekirdekli işlemciyi, 512 MB RAM’i ve 4 GB dahili depolama alanını barındırıyor. Bluetooth 4.1, Wi-Fi, USB 2.0 desteğinin yanında su geçirmez olarak tasarlanan akıllı saat, kalp hızınızı ölçen bir sensöre de sahip. Cihaz Ekim ayında satışa sunulacak. 

Samsung Gear VR: Samsung ve Oculus işbirliğiyle ortaya çıkan sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR’da etkinlik sırasında tanıtılan ilgi çekici ürünlerden biri oldu. 175 inçlik bir televizyon keyfini kullanıcılarına sunacak olan Gear VR, Samsung Galaxy Note 4 ile birlikte kullanılıyor. Sanal gerçeklik gözlüğünü kullanabilmeniz için Galaxy Note 4’ünüzü Gear VR’ın ön bölümüne yerleştirmeniz gerekiyor. 

HTC 

HTC Desire 820: HTC Desire 820, orta düzey akıllı telefonlar arasında sınıfında bir ilk olmayı hedefl iyor. 5.5 inçlik ekrana, 7.74mm inceliğe ve Android L işletim sistemine sahip olan Desire 820, 13 megapiksellik arka kamerası ve 8 megapiksellik harika bir ön kamerayla geliyor. Akıllı telefonun satış fiyatı 330 Euro civarında belirlendi. 

NOKİA 

Lumia 830: Microsoft, IFA’ya orta sınıf bir akıllı telefonla girdi. Microsoft’un ortalama cihazlarının lideri olarak adlandırabileceğimiz Lumia 830, Lumia 930’la oldukça benzer özelliklere sahip. 10 megapiksellik kamerası ile oldukça etkileyici fotoğrafl ar çekmenize olanak sağlayan cihaz, amatör anlamda fotoğraf çekmeyi seven kullanıcıların ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayacak gibi görünüyor. 

Lumia 730: Lumia 730, çift SIM kart desteğine sahip olacak. Her ne kadar sahip olduğu 5 megapiksellik ön kamera, piyasanın en kaliteli kamerası olmasa da Lumia 730 bu alanda birçok rakibine sahip olacak bir donanıma sahip. 

ACER 

Acer Aspire R 13: Acer tarafından IFA 2014 etkinliği sırasında duyurulan en ilgi çekici ürünlerden biri de Aspire R 13... Adeta bir transformers robot gibi şekilden şekle girebilen Acer Aspire R 13 modeli, 6 farklı şekilde kullanılabiliyor. Bilgisayar, 8 saate kadar batarya ömrü sunuyor. 

LENOVO 

Lenovo VIBE X2: Piyasaya çıkan akıllı telefonlar arasında ilk çok katmanlı tasarıma sahip olan cihaz, sahip olduğu 4 farklı renk seçeneği ve etkileyici tasarımıyla görenleri şaşırtıyor. 8 çekirdekli Mediatek MT6595 işlemciye sahip olan akıllı telefon, 13 megapiksellik bir arka kamera ve 5 megapiksellik bir ön kameraya sahip. VIBE X2, ön kemarasında yer alan otomatik çekim özelliği sayesinde Selfie çekimlerini oldukça kolaylaştıracak. Cihazın fiyatının 399 dolar olması bekleniyor. 

Lenovo Y70 Touch ve Erazer X315: Lenovo’nun 17 inçlik ekrana sahip ilk oyun bilgisayarı olan Y70 Touch, etkileyici ekranı üzerinde oyunseverlere 1920x1080 Full HD çözünürlük sunuyor. AMD R9 grafik kartının yanında, yine 4 çekirdekli AMD işlemci ve 12 GB RAM ile güçlendirilen Erazer X315 ise solid-state önbelleğine sahip olan 2TB’lık bir sabit diske sahip. Erazer X315’in satış fiyatının 599 dolar olması bekleniyor. 

PHİLİPS 

Philips 8900 4K Ultra HD TV: Android ile çalışan 139 cm (55 inç) Philips 8900 4K Ultra HD TV ile Philips de kavisli TV pazarına hızlı bir giriş yapıyor. 8900 serisi, Android işletim sistemi ve yüksek işlem gücü sayesinde akıcı bir akıllı TV deneyimi vaad ediyor. Philips 4K Ultra HD TV’ler Google’ın da onay damgası taşıdığı gibi, bu, Google Play Store'da TV’lerde kullanıma uygun olan tüm uygulama, hizmet ve içeriğe erişim olduğu anlamına geliyor. Bir diğer televizyon Philips 9100’in uzaktan kumandası ise kullanıcıların Philips TV ile istedikleri şekilde etkileşim kurmasına izin veriyor. 

ASUS 

Asus ZenWatch: 1.63 inçlik AMOLED ekranı üzerinde kullanıcılara 320x320 çözünürlük sunan akıllı saat, Samsung’un akıllı saati Samsung Gear Live ile oldukça benzer özeliklere sahip. ZenWatch, ayrıca 512MB RAM ve 4GB dahili depolama alanı gibi özellikleri kullanıcılarına sunuyor. Asus ZenWatch’un tahmini satış fiyatı beklenildiği gibi 99 dolar değil! Cihaz 199 Euro’dan satılacak. 

Asus EeeBook X205: 11.6 inçlik arkadan LED aydınlatmalı ekranıyla kullanıcılarına 1366x768 maksimum çözünürlük sunacak olan Asus’un yeni netbookunun ağırlığı 1 kilogramdan daha az ve boyutları oldukça küçük. 12 saatlik batarya ömrüyle de dikkatleri üzerine çeken netbook, uyku modunda 14 günlük bir bekleme süresine sahip. Cihaz 199 Euro’ya satılacak.

 Zenbook UX305: Asus tarafından duyurulan bir diğer üründe dünyanın en ince 13-inçlik Ultrabooku olarak tanıtılan Zenbook UX305 oldu. 1.2 kg ağırlığındaki Ultrabook, Intel’in yeni Core M işlemcisiyle güçlendirilmiş. 

VESTEL 

Venüs: Vestel, akıllı cep telefonu Venus’ü ilk kez Berlin’de düzenlediği toplantıda görücüye çıkardı. Vestel, akıllı cep telefonunu Venus X ve Venus V olmak üzere iki farklı modelle satışa sunuyor. Venus X keskin, Venus V yuvarlak hatlı tasarımıyla dikkat çekiyor. Her iki modelde 5.0” ve 5.5” ekran büyüklükleri ile siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir