İşte Sabancı’nın en iyileri

Sabancı Altın Yaka Ödülleri beşinci kez sahiplerini buldu. Sabancı Oscarları olarak adlandırılan törende büyük ödülün sahibi ise Aksigorta oldu. Törende 7 farklı kategoride ödül verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Topluluğu'nun şirket ve çalışanların başarılarını ödüllendirmek ve iyi uygulamaların karşılıklı paylaşılmasını teşvik etmek amacıyla  düzenlediği Sabancı Altın Yaka Ödülleri beşinci kez gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Sabancı Center’da düzenlenen törene, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, CEO Zafer Kurtul, İnsan Kaynakları Grup Başkanı Neriman Ülsever, Topluluk yöneticileri ve çalışanlarının katılımıyla yapıldı. Törenin sunuculuğunu Cem Davran ve Ceylan Saner üstlendi. Ödül törenine Sabancı Topluluğu’nun çeşitli şirketlerinden yaklaşık 600 çalışan katıldı.

7 farklı kategoride ödül verildi

Sabancı Altın Yaka Ödülleri, 7 farklı kategoride sahiplerini buldu. Sabancı Altın Yaka Ödülleri’nde büyük ödül olan Değer Yaratan kategorisinde Aksigorta birincilik alırken, Pazar Odaklılık’ta kurumsal kategoride Brisa, bireysel kategoride Akçansa, İnsana Yatırım’da Avivasa ve ilk kez ödül verilen İş’te Eşitlik kategorisinde Enerjisa ödülün sahibi oldu. Birey ya da ekiplerin yarıştığı kategorilerde ise Verimlilik’te Sasa, İnovasyon’da Çimsa, Sinerji’de ise bireysel alt kategoride Aksigorta, kurumsal alt kategoride Akçansa ödüle layık görüldü.

'Sakıp Bey'in deyimiyle “sürekli daha iyiyi arama" yolculuğu'

Açılış töreninde konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Zor bir yıl olan 2009’da sizlerden aldığımız güçle, Sabancı olarak inadığımız,  daha iyi yapmak istediğimiz her konuda ödül tahsis ettik. Altın Yaka Ödülleri için o günde söylemiştim, bugün de söylüyorum. Mükemmellik ve mükemmeli arama, sürekli daha iyiyi arama bir yolculuk ve güzel bir yolculuk. Biliyorsunuz Sakıp Bey’in aramızdan ayrılışının 10.yılı. Onu da hasretle ve şükranla anıyorum. Mükemmellik dediğimiz bu yolculuk onun da çok önem verdiği onun kendi deyimiyle “sürekli daha iyiyi arama” dediği ve bizim de bunu devam ettirdiğimiz bu yolculuk." dedi.

"Gelecek senelere yeni bir çalışma yapabiliriz"

Türk iş dünyasında öncülük ettikleri “İş’te Eşitlik” konusunda yeni bir kategori daha oluşturduklarını söyleyen Sabancı, "Bu konuya benim de ayrı bir gönül bağım var; dolayısıyla bu kategorinin sonuçlarını ayrı bir merakla bekliyorum. Benim bu sene sizlerden bir ricam daha var. Girişimcilik son dönemde bütün dünyada çok öne çıkan bir konu. Bu konuya bakmanızı ve değerlendirmenizi istiyorum. Belki gelecek senelere yeni bir çalışma yapabiliriz.”

Kurtul: Sabancı’ya has bir proje

Sabancı Altın Yaka Ödüllerinin tamamen Sabancı’ya has tanımlama, metodolojiler ve ekipler tarafından hayata geçirildiğini belirten Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul ise törende yaptığı konuşmada, "Bu ödül kategorilerinin oluşturulması, değerlendirme kriterlerinin ve süreçlerinin kalite standartlarının belirlenmesi ve farklı jüri heyetleri ile bu seçimlerin yapılması için bu sene toplam 75 çalışma arkadaşımız yoğun emek verdi" ifadelerini kullandı.

Ödül alanların tam listesi:

Değer Yaratan Kategorisi Birincisi: Aksigorta
Mansiyonlar: Akçansa ve Yünsa
İnsana Yatırım Kategorisi Birincisi:  Avivasa
Mansiyonlar: Aksigorta ve Teknosa
İş’te Eşitlik Kategorisi Birincisi:  Enerjisa

İkincilik Ödülleri: 

Çimsa, Kordsa Global, Teknosa 
Özendirme Ödülü: Yünsa
Pazar Odaklılık Kurumsal Alt Kategori Birincisi:  Brisa

Pazar Odaklılık Bireysel Alt Kategori Birincisi:  Akçansa (Onur Yazgan, Muhittin Tarhan, Yasin Engin, Doğan Aydıner, İbrahim Yılmaz, İsmail Gökalp, Aydın Sancak)

Inovasyon Kategorisi Birincisi:  Çimsa (Tuğhan Delibaş, Levent Çelenk, Erol Güldoğan, Bahadır Öztürk, Hakkı Dal, Oğuzhan Yurtsever)

Mansiyonlar:

Kordsa Global (Berk Giray) / Kordsa Global (Erhan Kop, Murat Gökten)
Sinerji Kurumsal Alt Kategori Birincisi:   Akçansa  (Göktuğ Aktaş, Tarkan Büyükbaşaran, İlker Koç, Ömer Sinan Genç, Mustafa Korkmaz, Hüseyin Bulu, Hayri Pirgon, Cem Talay, İsmail Gökalp, Muhittin Tarhan)

Mansiyon:  Bimsa (Selmin Danış Öncül, Şirzen Yanmaz, Ufuk Yumlu, Tolga Dikici, Özge Nur Yıldırım)
Sinerji Bireysel Alt Kategori Birincisi:  Aksigorta (İç Denetim Başkanlığı ve Bilgi Teknolojileri)

Verimlilik Kategorisi Birincisi Sasa (Resul Döğüş, Musa Şenyurt, Ayhan Akalın, Fazlı Demir, Mehmet Küstü, Erdinç Papuccuer, Ertuğrul Toker, Hasan Yazıcı, Mehmet Ünsaçarer, Özer Kabasakal, İrem Ogan)

Mansiyon:  Yünsa (Esra Aktaş, Özgür Bal, Umut Ünver, Sertaç İşisağ, Cemal Arıkan, Emre Uluadam, Necati Akıllı, Onur Gün)

Mansiyon:  Kordsa Global (Elif Erdoğan, Deniz Korkmaz, Özgür Gündüz, Gürkan Sunal, Cihan Uzunpınar, Greg Lockhart, Murat Gökten, Yasin Şen, Sezen Gürdağ, Serdar Süloğlu, Enver Topçu, Canan Dilek, Nazım Bostancı)

Bu konularda ilginizi çekebilir