'İstifa söylentilerine itibar etmeyin'

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, istifa edeceği söylentilerine ilişkin, "Yapılan resmi açıklamalar dışında söylentilere itibar etmeyin" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, sosyal medyada yer alan ve bazı üst düzey TCMB yöneticilerinin istifa edeceğine dair iddialara itibar edilmemesi gerektiğini ve görevlerine devam etmekte olduklarını söyledi.

TCMB'nin 82'inci Genel Kurul toplantısının ardından gazetecilerin sorusu üzerine Başçı, "Yapılan resmi açıklamalar hariç söylentilere itibar etmeyin, inanmayın. Her söylenti için de yalanlama beklemeyin çünkü onunla başa çıkamayız. Her söylentiye cevap vermek de doğru değil dolayısıyla görevimizin başındayız" yanıtını verdi.

Denetim kurulu üyeliğine Mehmet Ziya Gökalp seçildi

Bu arada görev süreleri 30 Nisan'da sona erecek Vehbi Çıtak ve Lokman Gündüz yeniden TCMB Banka Meclisi üyeliğine seçildiler.

TCMB'nin 82'inci genel kurul toplantısında TCMB Başkanı Erdem Başçı tarafından açıklanan oylama sonucuna göre Banka Meclisi üyeliğine yeniden seçilen Çıtak ve Gündüz, 1 Mayıs 2014'ten itibaren üç yıl süreyle görev yapacaklar.

Genel Kurul'da Denetim Kurulu üyeliğine ise görev süresi dolan Hasan Türedi'nin yerine 1 Mayıs 2014'ten itibaren iki yıllığına Mehmet Ziya Gökalp seçildi.

Denetim Kurulu'na Hazine tarafından aday gösterilerek seçilen Gökalp, Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir