İsyan ettiler: Türkleri durdurun!

Meksikalı sığır üreticileri hükümete başvurarak Türklerin yoğun şekilde hayvan çiftliklerini satın almasının önüne geçilmesini istediler

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Türklerin özellikle büyükbaş hayvan çiftliklerini satın alarak ülkedeki et fiyatlarının artışına sebep olduğunu ileri süren hayvancılık kooperatifleri yöneticileri, “Etleri iç pazara değil Türkiye’ye gönderiyorlar bu durum ise Meksika’daki et fiyatlarının artmasına yol açıyor” iddiasında bulundu.

Şikayetlerin artması üzerine bir açıklama yapan yetkililer, Türk işadamlarının Meksika’dan tonlarca sığır eti ithal etmeye başladığını doğruladı.

Türklerin ülkedeki sığır çiftliklerine de son zamanlarda büyük bir ilgi göstermeye başladığını vurgulayan Tarım Bakanlığı yetkilileri, bu durumun şimdilik az da olsa fiyat artışına sebep olmasına rağmen bir tehlike içermediğini savundu.

Meksika basını, son iki yıldır Türklerin özellikle 'bovino' tür sığır çiftliklerini satın alarak besiciliği burada yaptığını satışı ise Türkiye’ye yönelterek yeni bir iş alanı yarattığına dikkat çekti.