İTHİB, SASA’yı Rekabet Kurumu’na götürüyor

SASA Polyester Sanayi A.Ş.’nin satılacak olmasının sektörün moralini bozduğunu söyleyen İTHİB Başkanı Gülle, “Köfte markası bile daha pahalıya satılıyor. Bu satışa da karşıyız ve konuyu Rekabet Kurumu’na götüreceğiz” dedi

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin dün gerçekleştirilen Genel Kurulu’nda, seçimlere giren tek aday olarak yeniden başkan seçilen İsmail Gülle, Sabancı Holding’in gözden çıkardığı SASA için “Köfte markası bile daha pahalıya satılıyor. Elbette şirketlerin kararlarına karışma hakkımız yok. Ancak bizler Türkiye’de üretmek adına tarafız. Bu satışa da karşıyız ve konuyu Rekabet Kurumu’na götüreceğiz” dedi. 

Genel Kurul’da üyelere hitaben yaptığı konuşmada Sabancı Holding’e ait SASA Polyester Sanayi A.Ş.’nin satılacak olmasının sektörün moralini bozduğuna dikkat çeken Gülle, bir şirketin aldığı kararlara karışma haklarının olmadığını, bununla birlikte bu durumun bir sağduyu meselesi olduğunu söyledi. Gülle, şunları söyledi:

"Bu satışa karşıyız"

“Milli değerlerimize sahip çıkma adına uzun süre verdiğimiz uğraşlar sonucu ithalata vergiler koydurduk. Bunları yapmasaydık, çoğu yerli fabrikanın iflasını seyredecektik. Pahalı olmasına rağmen elyaflarımızı da SASA’dan almayı sürdürdük. Tüm tekstilciler olarak, az kazansak da heyecanla yolumuza devam etmeye çalıştık. Geldiğimiz noktada SASA’nın bir köfteci markasından bile daha az bir fiyata satışı, tüm morallerimizi alt üst etti. Bizler, Türkiye’de üretmek adına tarafız. Bu satışa da karşıyız. Konuyu Rekabet Kurumu’na götüreceğiz.”

Birlik bütçesi 12 milyon lira

Öte yandan 2014 yılı bütçesinin oy birliğiyle 11 milyon 950 bin TL olarak kabul edildiği İTHİB Genel Kurulu'nda, İsmail Gülle'nin başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu üyelerden oluştu:

- İsmail Gülle – Yönetim Kurulu Başkanı

- Şerafettin Demir – Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

- Ahmet Şişman – Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

- Ahmet Öksüz

- Vehbi Canpolat

- M. Fatih Bilici

- Mustafa Denizer

- Ali Aydın

- Eşref Akın

- Regaib Baykal

- Sultan Tepe