İTÜ Robot Olimpiyatları başladı

Olimpiyatlar çerçevesinde 3 gün boyunca 11 kategoride yarışmalar düzenlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Robot Olimpiyatları başladı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Ayazağa Yerleşkesi'ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen olimpiyatlar, robotik alanında çalışma yapan öğrenci, akademisyen ve endüstri temsilcilerini bir araya getirdi.

Uluslararası platformda söz sahibi organizasyon olmak için çalışmalarını sürdüren olimpiyatların ilk gününde "Çizgi İzleyen" kategorisinin ilk etap yarışması yapıldı.

Olimpiyatlar çerçevesinde 3 gün boyunca "Çizgi İzleyen", "Mikro Sumo", "Labirent", "Yangın Söndüren", "Süpürge", "Kendini Dengeleyen", "Basketbol", "Renk Seçen", "Merdiven Çıkan", "Senaryo" ve "Serbest" olmak üzere 11 kategoride yarışmalar düzenlenecek. Bu kapsamda, yurt içi ve dışından öğrenci, akademisyen ve sanayi temsilcileri ile gerçekleştirilecek seminer, panel ve söyleşilerde robotik dünyası meraklıları bir araya gelecek.

Etkinlikler kapsamında "Dünya'nın en hızlı ballbotu" olarak tanıtılan Rezero da robotik severlerle buluşacak.

Ülkenin dört bir yanındaki üniversite, lise ve ilköğretimden gelen 600'e yakın projenin 828 yarışmacıyla 3 gün boyunca sergileneceği olimpiyatlara, 10 binden fazla ziyaretçinin katılımı bekleniyor.  

Etkinliğin 2. günü ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelesi Prof. Dr. Fatoş Yarman Vural "Yapay Zeka, Doğada Zeka ve Ortak Zeka" başlıklı seminer verecek.