Artık kalabalık sofralar ve gurme aşçılar IN

2016, pek çok yeni yemek trendinin hayatımıza girdiği, eski alışkanlıkların ise gözden düştüğü bir yıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Yemek.com, geçen yılın yemek trendlerini bir araya getiren bir rapor yayımladı. Buna göre 2016, pek çok yeni yemek trendinin hayatımıza girdiği, eski alışkanlıkların ise gözden düştüğü bir yıldı. Geçen yıl yükselen trend sağlıklı ve gurme yiyecekler, emek isteyen tarifler, hazır almak yerine evde yapılan lezzetler bu yıl da çok tercih edilecek.

Baristalık out, aşçılık in

Son birkaç yılın en gözde mesleği, şehrin havalı çocukları baristalar geçen yıl birinciliği aşçılara kaptırdı. İnsanların gastronomiye ilgisi giderek arttı, evlerde mutfağa daha çok girildi. İnsanlar yemek okullarına, workshop'lara gidip yeteneklerini görücüye çıkardı.

Brunch out-serpme kahvaltı in

Serpme kahvaltıya bir trend demek haksızlık olur ancak 2016’da, brunch davetlerinin yerini serpme kahvaltı buluşmaları aldı.

Kendi ekmeğini yapmak in

Geçen yıl ekmekler evlerde yoğuruldu, herkesin içine kendinden bir şey kattığı sayısız yeni ekmek tarifi doğdu. Hal böyle olunca ''Ekmeği ben yaptım'' demek de 2016’nın en havalı cümleleri arasında yerini aldı. Bu sırada ekmek dünyasında, ekşi mayalı olanlar zirveye yerleşti.

Taze makarna zirvede

Makarnayı hazır almak yerine evde yapmak trend oldu. Harika soslar ve farklı sunumlarla makarna, hak ettiği ilgiyi yeniden görmeye başladı.

Bolca yemek festivaline gittik

Yeni trend yemek festivallerinde boygöstermek. Kahve, makarna, sokak lezzetleri festivali derken, adeta her hafta yeni bir yemek etkinliği düzenlendi.

Diyet değil, detoks yaptık

Yılların çilesi diyet, yerini detoksa bıraktı. ''Detokstayım canım, hiç almayayım'' sözü sık sık duyulur hale geldi. Binbir çeşit detoks tarifi internette uçuştu.

Meyve suyu mu o da ne?

Limonata veya taze sıkılmış portakal suyunun yerini cold press (soğuk sıkma) tekniğiyle elde edilen sebze suları aldı.

Pişi kruvasanı yendi!

Uzun yıllar kafeleri kasıp kavuran Fransızların ünlü lezzeti kruvasan, son dönemde yerini anneannelerimizin kahvaltı klasiği pişiye bıraktı. “Bizden” bir lezzet olan pişi, yılın kahvaltılığı oldu.

Kinoa out, chia tohumu in

Toplumun bir bölümü daha kinoayı anlayamamışken, onunla yatıp kalkan diğer bölüm çoktan şutladı bile. Salatasından, tatlısına her tarifte karşımıza çıkan kinoanın yerini bu yıl chia tohumu aldı. En sevileni ise chialı puding oldu.