Güzel buluşmaya doğallık damga vurdu

Bu yılki Güzellik & Bakım 2017 Fuarı birçok bakımdan yeni trendlerin habercisi oldu. Organizasyona imza atan TG EXPO Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Akyıldız, bu yıla doğal kozmetik ürünlerin damga vurduğunu belirtiyor. Akyıldız, “Kalıcı makyaja da ilgi çok yüksekti” diyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YASEMİN SALİH

Güzellik ve kişisel bakımla ilgilenen yerli ve yabancı yaklaşık 18 bin kişi geçtiğimiz haftalarda bir araya geldi. Güzellik & Bakım 2017 Fuarı’nda gerçekleşen bu buluşma, sektör temsilcilerine yeni ticari fırsatlar yaratırken, tüketicilerin de yeni trendler konusunda bilgilenmesini sağladı.
Biz de 176 firmanın 568 markayla katıldığı fuarın dip notlarını okumak için arganizasyona imza atan TG EXPO Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Akyıldız’la bir araya geldik. Türkiye’de 3.5 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan güzellik ve bakım sektörünün artık sadece büyük şehirler odaklı olmaktan çıkıp Anadolu’da da hızla geliştiğine dikkat çeken Akyıldız, “Üç büyük şehir dışında Adana, Kocaeli, Muğla, mersin, Tekirdağ, Konya, Kastamonu, Gaziantep gibi şehirlerden katılım bu yıl oldukça fazlaydı. Ayrıca Almanya’dan Azerbaycan’a, Suudi Arabistan’tan İtalya’ya kadar birçok ülkeden de alıcı ve satıcılar geldi. Türkiye’nin bu alandaki gelişmesi 360 derece ve kalite odaklı” bilgilerini paylaşıyor.

Doğal ne varsa trend

Gönül Akyıldız, dört gün süren fuarda güzellik trendleri hakkında da önemli ipuçları edindiğine dikkat çekiyor. Bunların başında Akyıldız’ın gözünden kaçmayan gelişme, doğal ürünlere ilginin artması olmuş. “Doğal ürün stantları bu yıl her zamankinden daha yoğun ilgiyle karşılaştı, fuara bu yıl doğal kozmetik damga vurdu diyebilirim” yorumunu yapacak kadar iddialı bu konuda.
Özellikle doğal makyaj ürünleri standının çok kalabalık olduğuna dikkat çeken Akyıldız, firmaların da bu konuda yeni ürün yatırımına ağırlık verdiklerini vurguluyor. Akyıldız, “Bitkisel anti aging kremler, doğal dudak dolgunlaştırıcı serumlar, doğal siyah maske, kaş ve kirpik serumları fuarın en çok ilgi gören ürünleriydi. Propolisten üretilen doğal antibiyotik olarak kullanılabilen ballar, birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen çörek otu en çok satılan ürünler arasındaydı” şeklinde bilgi veriyor.

Kalıcı makyaj yükselişte

Bu yılki fuarın bir başka yükselen trendi de kalıcı makyaj markaları olmuş. Gönül Akyıldız, geçen yıllardan farklı olarak kalıcı makyaj stantlarının kalabalıklığını gözlemlediklerini söylüyor. Birçok stantda kalıcı makyaj uygulamaları yapıldığına dikkat çeken Akyıldız, kaş kontür, çeşitli lazer uygulamaları, cilt bakımı, iğnesiz botoks, protez tırnak, masaj aletleri, zayıflama cihazlarıyla yapılan etkinliklerin de büyük ilgi gördüğünü sözlerine ekliyor.

Akyıldız, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Firmalar hem rekabet güçlerini korumak hem de tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap vermek için sürekli yeni ürünler geliştiriyor. Tüketiciler ve ürün geliştiriciler karşılıklı olarak birbirlerini besliyor. Bazen ihtiyaç olmayan bir ürün de çok beğenilip hızla trend hale gelebiliyor. Bazen de tüketiciler yeni ürün gelişimine firmaları zorlayabiliyorlar. Şu bir gerçek ki giderek daha yaratıcı ürünleri görüyoruz bu pazarda.”

Anadolu atakta

Önceki fuar dönemlerinde Anadolu'dan katılımın az olduğunu anlatan Gönül Akyıldız, "Bu yıl Anadolu'ya odaklandık. Gördük ki büyük ilgi var. Başarılı görüşmeler gerçekleşti" diyor.

Herkes hevesli

Güzellik & Bakım fuarının ziyaretçileri yine kadın ağırlıklıydı. Özellikle ürünlerin uygulandığı stantlara ilgi yoğundu. Akyıldız, "Kadınlar yeni ürünleri denemekten kaçınmıyor" diyor.