İzmir ve Manisa'daki yangınlarının bilançosu

İzmir ve Manisa'da çıkan bin 164 yangında 96 hektar orman alanı, 476 hektar otluk, makilik ve tarım arazisi yandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir ve Manisa'da bu yıl bin 164 yangına müdahale edildiği, yangınlarda toplam 96 hektarlık orman alanı, 476 hektar da otluk, makilik ve tarım arazisinin zarar gördüğü bildirildi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, orman yangınlarıyla mücadele çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sıcaklığın zaman zaman 40 dereceye, rüzgarın hızının saatte 60 kilometreye, nemin de yüzde 15'lerde bulunduğu olumsuz meteorolojik şartlar altında Yangın Harekat Merkezine ihbarlar yoğun olarak geliyor.

Açıklamada, bu yıl itibarıyla bugüne kadar toplam bin 164 yangına müdahale edildiği, 101 yangının ormanlık alanda çıktığı, yangınların bin 63'ünün ise orman dışı alanlarda oluştuğu belirtildi. Ormanlık alanlarda çıkan yangınların 10'unun piknik ateşinden, 3'ünün yıldırım düşmesinden kaynaklandığı belirlenirken, 96 hektar orman alanının yandığı ifade edildi.

Orman dışı alanlarda çıkan yangınlarda 476 hektarlık otluk, makilik ve tarım arazisinin tahrip olduğu, yangınların yüzde 80'inin ihmal ve dikkatsizlik sonucu çıktığı bilgisine yer verildi.

Açıklamada, İzmir Orman Bölge Müdürlüğünün yangınlara 113 arazöz, 42 ilk müdahale aracı, 17 dozer, 4 helikopter ve 6 uçak ile müdahale ettiği kaydedildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir