Japonya'da yanardağ faciası: 36 kişi öldü

Japonya'nın orta kesiminde yer alan Ontake Yanardağı'nın faaliyete geçmesi sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 36'ya yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KISO - Japonya'da Ontake Yanardağı'nın zirvesine yakın bir bölgede kurtarma ekiplerinin 5 kişinin daha cesetlerine ulaştığı, felakette hayatını kaybedenlerin sayısının 36'ya yükseldiği bildirildi. 

Koşulların tehlikeli olması nedeniyle cumartesi gününden bu yana bulunan cesetlerden sadece 12'si hava yoluyla bölgeden çıkarıldı. 

Bu arada 200'den fazla kişiden oluşan kurtarma ekibi, Ontake'nin hala kül ve zehirli gaz püskürtmesi nedeniyle çalışmalarını askıya aldı. Bölgede yoğun bir sülfür kokusunun hissedildiği belirtildi. 

Japonya Afet Yönetim Dairesi ise felakette 27'si ağır 59 kişinin yaralandığını, hala kayıp olanların bulunup bulunmadığının saptanmasına çalışıldığını açıkladı. 

Felaketten kurtulanlar, Japon basınına yaptıkları açıklamalarda, yanardağın faaliyete geçmesiyle taş yağmuruna maruz kaldıklarını söyledi. 

Japonya'nın Honşu Adası'nda Nagano ve Gifu kentleri sınırında yer alan, 3 bin 67 metre yüksekliğindeki Ontake Yanardağı, cumartesi günü faaliyete geçmişti. 

Olay günü havanın güzel olmasını fırsat bilen en az 250 kişinin, bölgede yürüyüşe çıktığı biliniyor.