Kadın istihdamına yeni formül

Kadın istihdamı, "yönlendirme ağı" ile artırılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Yönlendirme ağı ile kadın istihdamının önündeki engelleri kaldırmayı ve kadın istihdamının artırılmasını amaçlıyoruz" dedi.
Çelik, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR), kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması ve kadın istihdamının artırılması amacıyla yönlendirme ağı geliştirmek üzere Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile protokol imzaladığını bildirdi.
Bakan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması ve kadın istihdamının artırılması amacıyla projeler yürütüldüğünü belirtti.
Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu kapsamında, İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı ile Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu tarafından kadın istihdamının artırılması için "yönlendirme ağı" kurulmasına ilişkin protokol imzalandığını ifade eden Çelik, protokolle kadınların işgücü piyasasına girişlerinde karşılaştıkları sorunların çözümünün desteklenmesinin amaçlandığını söyledi.
Protokol kapsamında, kadınların ekonomik ve sosyal yönden güçlendirilmelerini sağlamak için kurumlar arasında "yönlendirme ağı" geliştirileceğini dile getiren Çelik, böylece farklı kurumlar tarafından kadın istihdamını artırmaya yönelik verilen hizmetlerin işbirliği içerisinde bütüncül bir şekilde sunulacağına dikkati çekti.
Projenin öncelikli olarak pilot il olarak belirlenen Çorum, Erzurum, Gaziantep, Şanlıurfa ve Trabzon'da uygulanacağını bildiren Çelik, şunları kaydetti:
"Yönlendirme ağıyla İŞKUR ve Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü hizmetlerinin, kadınların işgücü piyasasına girmekte karşılaştıkları kişiye özgü durumları ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bir ağ çerçevesinde bütünleştirilmesi planlanıyor.
İŞKUR, kadın istihdamının önündeki sorunların çözümü noktasında diğer kurumlarla da işbirliği yapmaya devam edecek. Bu kapsamda Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile protokol imzalayacak olan İŞKUR, Çorum, Erzurum, Gaziantep, Şanlıurfa ve Trabzon'da uygulanacak Yönlendirme Ağı Projesi'nin kapsamını genişleterek, pilot illerde yaşayan kadınların bu protokol sayesinde İŞKUR'a başvurduklarında her iki kurumun hizmetleri hakkında da bilgi almaları sağlanacak."
 
-Yönlendirme ağı nedir?-
 
Yönlendirme ağı ile İŞKUR ile diğer paydaşlar tarafından verilen hizmetlerin birbirine bağlanarak, işsiz kadınlara daha iyi, bütünlükçü ve daha müşteri merkezli hizmet verilmesi amaçlanıyor.
Farklı kurumlar arasında hizmet bağlantı aracı olan yönlendirme ağında işsiz kadınlar, en uygun hizmetlerin sunulduğu kurumlara yönlendirilecek.