Kalbinden bıçaklanan Sırp taraftar öldü

Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında oynanan Turkish Airlines Euroleague basketbol maçı öncesi çıkan olayda, bıçaklanan Sırbistan uyruklu taraftar, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında oynanan Turkish Airlines Euroleague basketbol karşılaşması öncesi çıkan olayda, kalbinden bıçaklanan Sırbistan uyruklu taraftar hayatını kaybetti. 

Maçın oynandığı Abdi İpekçi Spor Salonu'nun 1 No'lu kapısının önünde, saat 19.30'da henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada 25 yaşındaki Marko İvkoviç isimli Kızılyıldız taraftarı, kalbine aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıyı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. İvkoviç, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.  

Marko İvkoviç'in cenazesi hastaneden alınarak Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.   

Davutoğlu, Sırp mevkidaşına başsağlığı diledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün akşam İstanbul'da oynanan basketbol maçı öncesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Sırbistan uyruklu taraftar için Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic'e başsağlığı diledi. 

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu, Kızılyıldız Basketbol Kulübünün, Galatasaray Liv Hospital ile dün akşam İstanbul'da yaptığı THY Avrupa Ligi maçı öncesi çıkan olayda bir Sırp taraftarın bıçaklanmasıyla ilgili mevkidaşı Vucic'i, telefonla aradı. 

Davutoğlu, görüşmede, Vucic'e, Sırplı taraftarın yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, başsağlığı dileğinde bulundu. 

Soruşturma devam ediyor

Başbakan Davutoğlu'nun, bıçaklanarak yaralanan Sırp taraftarın kaldırıldığı hastanede hayatının kurtarılması için Türk sağlık görevlilerinin ellerinden geleni yaptığını, olayla ilgili soruşturmanın da devam ettiğini söylediği belirtildi. 

Ergin Ataman Sırbistan'da istenmeyen adam ilan edildi

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic ise Davutoğlu'nun Marko İvkovic'in öldürülmesinin ardından kendisini telefonla arayarak başsağlığı dilediğini söylerken, Başbakan'ın failleri bulmak için her şeyi yapacağına dair söz verdiğini belirtti. Ancak Galatasaray Liv Hospital koçu Ergin Ataman yaptığı açıklamaların ardından Sırbistan'da istenmeyen adam ilan edildi. Bu durumu Ahmet Davutoğlu'na da ileten Sırbistan Başbakanı, Beşiktaş maçında kendilerinin sağladığı güvenlik önlemlerine de dikkat çekti.

Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, karşılaşma öncesinde, maça giriş biletleri bulunmayan Kızılyıldız taraftarları ile Galatasaray taraftarları arasında uzaktan taş ve şişe atılmasıyla olay çıktığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: 

"Arada bulunan emniyet güçleri sayesinde birbirlerine yaklaşamayan taraftarlardan, Kızılyıldız taraftarları emniyet güçleri tarafından salon civarından uzaklaştırılırken, kendi grubu içinde bulunan bir Kızılyıldız taraftarının bıçakla yaralandığı ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı anlaşılmıştır.  

Bahse konu olay ile ilgili görevlilerimiz tarafından çok yönlü soruşturma devam etmektedir."

Bu konularda ilginizi çekebilir