Kanada'da son 64 yılın en büyük orman yangını felaketi

Ülkede 10 ayrı yerde çıkan ve yüzlerce kilometrekarelik alanda etkili olan orman yangınları için, Avustralya'dan 80 itfaiyeci geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VANCOUVER  - Kanada'nın British Colombia eyaletinde günler önce başlayan ve bir türlü kontrol altına alınamayan orman yangınları giderek büyüyor. 

Avustralya'dan 80 itfaiyeci, yangın söndürme çalışmalarına destek vermek üzere Kanada'ya geldi. Gelecek hafta içinde Sidney ve Melbourne'den yeni bir grubun daha Kanada'ya gelerek, eyaletteki yangın söndürme çalışmalarına katılacağı bildirildi. 

British Colombia Orman Yangınları Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, 1950 yılından bu yana yaşanan en büyük orman yangını felaketi, 10 ayrı noktada 200 bin hektarlık alanda etkili oluyor. Geçen hafta içinde yıldırım düşmesi nedeniyle 84 ayrı noktada yangın başladığını açıklayan merkez, bu nedenle söndürülen yangınlara her an yenilerinin eklendiğini bildirdi. 

Eyalet genelinde 110 ayrı noktada devam eden orman yangınları için, Ontario, Manitoba ve Quebec eyaletlerinden de itfaiye ekipleri görev yapıyor. Karadan aralıksız süren söndürme çalışmalarına, havadan da helikopter ve uçaklarla destek veriliyor. Son 64 yılın en büyük orman yangını felaketinde, söndürme çalışmalarını zaman zaman çıkan fırtınayla yıldırımlar olumsuz etkiliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir