Kanada’dan Rusya’ya yeni yaptırımlar

Kanada Dışişleri Bakanı Baird, Rusya’nın üst düzey dört yöneticisine, beş şirketine ve bir bankaya daha yaptırım kararı aldıklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

OTTAWA  - Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, Ukrayna krizi nedeniyle Rusya’ya uyguladıkları yaptırımlara yenilerinin eklendiğini açıkladı.

Bakan Baird yaptığı yazılı açıklamada, Rusya’nın üst düzey dört yöneticisine, beş şirketine ve bir bankaya daha yaptırım uygulanacağını duyurdu. Doğu Ukrayna’da şiddetin sona ermesi için Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun tüm çabalarına rağmen, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in askeri saldırganlığa devam ettiğini söyleyen Bakan Baird, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Doğu Ukrayna’da hareketlilik durmuyor. Putin’in, askerlerine son olarak verdiği emirlerle bölge, yeniden dalgalanmaya başladı. Bölgedeki şiddetin durmasına dönük olarak, Putin'in gayret sarfettiğine ilişkin kayda değer hiçbir gelişme olmadı. Kanada olarak, bu saldırganlığa karşı, barış ve özgürlük için mücadele eden Ukrayna halkının yanında kararlılıkla durmaya devam edeceğiz. Çatışmaların devam etmesi halinde, sorumlularına karşı yaptırımlarımız da artarak devam edecek."

Açıklamada, Rus ordusunun generallerinden Dmitry Vitalievich Bulgakov, Yuriy Eduardovich Sadovenko, Nikolay Bogdanovskiy ve Oleg Leonidovich Salyukov’a seyahat yasağı konulduğu ve mal varlıklarının dondurulduğu bildirildi. Yaptırım kararı alınan 5 Rus şirketi ise, OJSC Dolgoprudny Research Production Enterprise (DNPP), JSC Kalinin Machine-Building Plant (MZiK), Mitischinskii Machine-Building Plant OAO (MMZ), V. Tikhomirov Scientific Research Institute of Instrument Design (NIIP) ve Marine Scientific Research Institute of Radioelectronics Altair (MNIIRE “Altair”) oldu. Bakan John Baird, Rus bankası Sberbank’ın da yaptırım kapsamına alındığını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir