Kapıkule'de bayram yoğunluğu

Avrupa ülkelerinde yaşayan ve Ramazan Bayramı'nı Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçiler, arife gününde Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE - Avrupa ülkelerinde yaşayan ve Ramazan Bayramı'nı Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçiler, arife gününde  Kapıkule Sınır Kapısı'ndayoğunluk oluşturdu.

Bulgaristan'ın Kaptan Anderevo Sınır Kapısı'ndan geçerek Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen gurbetçiler, yurda giriş işlemleri sırasında kuyruğa neden oldu.

Bazı gurbetçiler, sıra nedeniyle kornalarına basarak tepki gösterdi, bazıları da gümrüksüz satış mağazalarının bulunduğu alanlarda vakit geçirdi.

Ayrıca dün başlatılan uygulama kapsamında, gurbetçiler cumhurbaşkanı seçimi için bazı peronlara konulan sandıklarda oylarını kullanmaya devam etti.

Sınır kapısında oluşabilecek herhangi bir asayiş olayına karşı çevik kuvvet ekibi hazır bulunuyor.

Kapıkule'den önceki gün 8 bin 683 araç giriş yaptı. Son bir haftada ise Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye 30 bin 753 araçla 133 bin 729 kişi geçti. Türkiye'den ise 7 bin 386 araçla 41 bin 127 kişi Avrupa'ya çıkış yaptı.

"Diğer ülkelere göre geçişler rahat"

Almanya'dan ailesiyle gelen Sultan Selçik, yolculuğunun yorucu ve uzun geçtiğini söyledi. Türkiye'ye gelene kadar geçtiği tüm sınır kapılarında yoğunluk olduğunu belirten Selçik, iki gündür yolculuk yaptığını ve bayram tatilini Kahramanmaraş'ta geçireceğini ifade etti.

İnci Dikeç ise Sırbistan Sınır Kapısı'nın yoğun olduğunu ve biraz problem yaşadıklarını anlattı. Diğer ülkelere göre Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki geçişlerin rahat olduğunu dile getiren Dikeç, Kapıkule'de de yoğunluğun olduğunu ama geçişlerin kısa sürede yapıldığını vurguladı.

Dikeç, Almanya'da yaşadıklarını ve bayram tatilini akrabalarının yanında Kahramanmaraş'ta geçireceğini dile getirdi.

Belçika'dan gelen Murat Eriş de Avrupa'nın en güzel sınır kapısının Kapıkule olduğunu fakat işlemlerin yavaş olduğunu belirtti.

Sümeyye Sar ise Türkiye'ye giriş yapabilmek için 40 dakikadır beklediklerini, diğer sınır kapılarında da Ramazan Bayramı dolayısıyla aynı yoğunluğu yaşadıklarını kaydetti.

Almanya'dan Nevşehir'e giden Alkan Yalın da cumhurbaşkanı seçimi için oyunu Kapıkule'de kullandığını söyledi. Yoğunluğun oy kullanma işleminden de olabileceğini belirten Yalın, tüm gurbetçilerin Ramazan Bayramı'nı kutladı.