KARDEMİR 3 milyon ton üretim kapasitesine ulaşacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
KARABÜK - Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ Genel Müdürü Fadıl Demirel, ''Fabrikamız, tamamlanan ve devam eden yatırımlarıyla yılda 3 milyon ton üretim kapasitesine ulaşacaktır'' dedi.
 
Demirel, yaptığı açıklamada, ürün çeşitliliğini artırma ve katma değeri yüksek ürünler üretmek amacıyla slab döküm tesisi, ağır profil ve kalın yuvarlak haddehanesi ile alaşımlı yuvarlak ve filmaşin haddehanesi yatırımları planladıklarını bildirdi.
 
KARDEMİR'in, Türkiye ve bölge ülkeler arasında ray ile orta ve ağır profil üretiminde tek tesis olarak ayrıcalıklı bir konuma sahip olduğunu anlatan Demirel, şunları kaydetti:
 
''Ray Profil Haddehanesi'nin kapasitesi yılda 450 bin tondur. Günümüz teknolojisi ile donatılan tesiste, uluslararası standartlarda 72 metre uzunluğa kadar raylar, 750 milimetreye kadar ağır profiller, 200 milimetre genişliğe kadar köşebentler ile maden direkleri, kalın yuvarlak ve kaliteli imalat çelikleri üretilmektedir.
Fabrikamız, tamamlanan ve devam eden yatırımlarıyla yılda 3 milyon ton üretim kapasitesine ulaşacaktır. 2012 yılında belirlediği yeni vizyonu doğrultusunda, birçok yeni yatırım projelerini sürdürmeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda yeni kok fabrikası, yüksek fırın, kireç fabrikası, liman ve çevreye yönelik çeşitli yatırımlar planlıyoruz.''