Kartal tur biletini aldı

UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcilerimizden Beşiktaş, ikinci tur bileti için çıktığı mücadelede Yunan ekibi Asteras Tripolis'le 2-2 berabere kalarak, gruptan çıkmayı garantiledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Asteras ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş, grupta bir maçı kalmasına rağmen 2. tura yükselmeyi garantiledi.

Aldığı bu skorla puanını 9'a yükselten "Kara Kartal", Avrupa'da yoluna devam etti. Siyah beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi C Grubu son maçında Tottenham'la liderlik maçı oynayacak.

Maça tutuk başlamasına rağmen Demba Ba'nın 15. dakikada attığı golle öne geçen Beşiktaş, daha sonra oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. Maçın 61. dakikasında Gökhan Töre'nin penaltı golüyle farkı 2'ye çıkaran Beşiktaş, önemli bir avantaj elde etti. Ancak 72. dakikada kalesinde gol gören siyah beyazlı takım, gole itiraz eden Hutchinson'un ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle sıkıntılı dakikalar yaşamaya başladı. 83. dakikada skoru Parra'nın golüyle eşitleyen Asteras, siyah beyazlı kalede baskı kurmasına rağmen skoru değiştirmeyi başaramadı ve Beşiktaş son bölümünde zorlandığı karşılaşmadan 1 puan çıkartarak Avrupa Ligi'nde tur atladı.

İlk yarı

Gruptan çıkmak için bir puan alması yeterli olan Beşiktaş, karşılaşmaya kontrollü başladı. İlk 10 dakikada pas yapmakta zorlanan Beşiktaş, 15. dakikada Gökhan Töre'nin asistiyle Demba Ba'nın şık vuruşundan golü buldu. Golden sonra oyun kontrolünü eline alan siyah-beyazlılar, Demba Ba ile bir de önemli pozisyonu değerlendiremedi. Beşiktaş, soyunma odasına tek golle üstün gitti. 

Avrupa'da yoluna devam edebilmek için şansını son maça taşımak isteyen Asteras, ilk 10 dakika rakip sahada baskılı başladı ve 5. dakikada bir topu direkten döndü. Demba Ba'nın golünden sonra sahada istediğini yapamayan Yunan temsilcisi, orta saha üstünlüğünü tamamen rakibine kaptırdı ve ilk yarıyı 1-0 yenik kapattı. 

5. dakikada ceza sahası içinde Fernandez'in şutunda üst direğe çarpan top kale çizgisine düştü. Kaleci Cenk, topu kontrol etti. 

15. dakikada Beşiktaş öne geçti. Gökhan Töre'nin soldan savunmanın arkasına attığı pasda, ceza sahasında topa gelişine vuran Demba Ba, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1. 

23. dakikada Veli Kavlak'ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Olcay Şahan, müsait durumdaki Demba Ba'ya topu çıkardı. Demba Ba, kale sahası içinde müsait durumda topu boş kale yerine üstte dışarı attı. 

Karşılaşmanın ilk yarısında başka önemli pozisyon olmadı ve siyah-beyazlılar soyunma odasına 1-0 öne gitti. 

İkinci yarı

Maçın 61'inci dakikasında penaltı kazanan Beşiktaş, Gökhan Töre'nin gole çevirdiği atışıyla farkı 2'ye çıkardı

Asteras Tripolis takımında Jeronimo Barrales, 72'inci dakikada takımının ilk golünü attı.

73'üncü dakikada, golden sonra Atiba Hutchinson hakeme itirazları sonucu ikinci sarı kartı görünce kırmız kartla oyun dışı kaldı. Siyah beyazlı temsilcilerimiz mücadeleyi 10 kişi sürdürüyor.

Karşılaşmada dakikalar 83'ü gösterirken Yunan ekibi Parra'nın golüyle skoru eşitledi. (2-2)

Maçın geri kalan kısmında skor değişmedi ve 90 dakika 2-2'lik beraberlikle sonuçlandı

Maçtan notlar

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, UEFA Avrupa Ligi C Grubu beşinci maçında Yunanistan'ın Asteras ekibiyle deplasmanda yaptıkları karşılaşmaya, son Kasımpaşa maçından iki farklı oyuncuyla takımını sahaya sürdü. 

Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa'yı 2-0 yendikleri maçta stoperde Pedro Franco ve Tomas Sivok'un yokluğunda Ersan Gülüm-Necip Uysal ikilisine görev veren Bilic, Asteras karşısında savunmanın ortasında değişikliğe gitti. Hırvat teknik adam Ersan'ın yanında Kasımpaşa maçında cezalı olduğu için oynayamayan Franco'ya ilk 11'de şans verdi. 

Savunmanın sağında Serdar Kurtuluş'a, solunda Motta'ya görev veren Bilic, orta sahayı Gökhan Töre, Veli Kavlak, Hutchinson, Olcay Şahan dörtlüsünden kurdu. Orta sahanın önünde Sosa'yı oynatan Hırvat teknik adam, ileride ise Demba Ba'yı ilk 11'de sahaya sürdü. 

Olcay ilk 11'e, Kerim yedeğe 

Kasımpaşa maçında Bilic tarafından yedek bırakılan milli oyuncu Olcay Şahan, Asteras maçında formasına kavuştu. 

Avrupa maçlarının hepsinde ilk 11'de sahaya çıkan Olcay, ligde cezası nedeniyle İstanbul Başakşehir karşılaşmasında oynayamamıştı. Milli futbolcu, daha sonra ligde Kasımpaşa maçında da ilk 11'de şans bulamamıştı. 

Formasını Olcay'a kaptıran Kerim Frei ise iki maç aranın ardından kulübeye döndü. Ligde Fenerbahçe, İstanbul Başakşehir ve Kasımpaşa ile oynanan son üç maçta ilk 11'de sahaya çıkan Kerim, en son UEFA Avrupa Ligi'ndeki Partizan maçında yedek kulübesinde oturmuştu. 

Oğuzhan yine yedek 

Kasımpaşa maçında yedek kulübesinde maça başlayan Oğuzhan Özyakup, Asteras karşısında da ilk 11'de forma şansı bulamadı. 

Beşiktaş'ın Avrupa'da Partizan'la oynadığı son iki maçta,  ligde de Kayseri Erciyesspor, Fenerbahçe ve İstanbul Başakşehir karşılaşmalarında 11'de oynayan Oğuzhan, Bilic tarafından Kasımpaşa karşısında yedeğe çekilmişti. 

Siyah-beyazlıların Kasımpaşa karşısında 2-0 kazandığı lig maçında stoper eksikliğinden dolayı bu bölgede görev yapan Necip Usal da yedekler arasında yer aldı. 

Beşiktaş'ın yedek kulübesinde Kerim, Oğuzhan ve Necip'in dışında kaleci Emre Metin, sakatlıktan çıkan İsmail Köybaşı, Mustafa Pektemek ve Atınç Nukan bulundu. 

Beşiktaş'ta 3 eksik 

Siyah-beyazlılarda Sivok, Tolga Zengin ve Uğur Boral sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı. 

Teknik direktör Bilic, ayrıca Yunanistan'a getirdiği 20 futbolcudan genç kaleci Enes Fidayeo ve Ümit Karaal'i 18 kişilik maç kadrosuna dahil etmedi. 

Fikret Orman takımı yalnız bırakmadı. 

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, karşılaşmayı stattan takip ederek takımını yalnız bırakmadı. 

Orman'ın karşılaşmayı Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi ile diğer yöneticilerle takip etti. 

Asteras kadrosu 

Yunan temsilcisi Asteras ise, Beşiktaş'la oynadığı ilk maçın 11'inden dört değişiklikle sahaya çıktı. 

Teknik direktör Staikos Vergetis, ilk maçta 11'de olmayan Fernandez, Parra, Kourbelis ve Gianniotas bu maçta sahaya sürdü. 

Tribünler boş kaldı 

Karşılaşmaya, Yunan taraftarlar fazla ilgi göstermedi. 

Kapasitesi 7 bin 600 olan Theodoros Kolokotronis Stadı'nın yarısı boş kalırken, maçı yaklaşık 100 Beşiktaş taraftarı takip etti. 

Takımlarını üstü açık olan kale arkasındaki tribünden takip eden Beşiktaşlı taraftarlar, futbolculara sevgi gösterisinde bulundu. Siyah-beyazlı taraftarların bir kısmı stada bireysel olarak, bir bölümü de minibüslerle grup halinde geldi. 

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden de gelen Türk seyirciler de karşılaşmayı takip etti. Yunanistan'da ülke genelinde yapılan toplu grevden dolayı bazı Beşiktaşlı taraftarların Tripolis'e gelemediği öğrenildi. 

Diğer Maçlar

Grubun diğer maçında İngiliz temsilcisi Tottenham Hotspur, evinde Sırbistan ekibi Partizan ile karşılaştı. Sahaya seyircilerin girmesi nedeniyle Ukraynalı hakem Yevhen Aranovskiy, 40. dakikada maçı durdurarak soyunma odasına gitti. Olayların yatışmasının ardından 15 dakikalık gecikmeyle karşılaşma yeniden başlarken, Tottenham Hotspur, Benjamin Stambouli'nin 49. dakikada bulduğu golle karşılaşmadan 1-0 galip ayrılarak, gruptan çıkmayı garantileyen diğer takım oldu.

Gruptaki puan durumu şöyle:

puan.png