Kartal turu rövanşa bıraktı

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada siyah beyazlı temsilcimiz birçok pozisyondan yararlanamayınca mücadele 0-0'lık eşitlikle sona erdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turunda Beşiktaş ile İngiliz temsilcisi Arsenal arasında oynanan ilk maç 0-0 beraberlikle tamamlandı.  

Her iki ekip de ilk yarıda hücumda yakaladıkları tempoyu soyunma odasından sahaya taşıdı. İkinci yarının başlamasıyla birlikte Arsenal, Ramsey ile pozisyon buldu. Bu pozisyonun hemen ardından Beşiktaş, Olcay Şahan ile yakaladığı net pozisyonu değerlendiremedi. Temponun düşmediği ikinci yarıda iki takım da hücumda gol ararken, savunmada dengesiz yakalandı. Beşiktaş, zaman zaman savunmadaki top kayıplarıyla kalesinde tehlike yaşadı. Siyah-beyazlı ekip, maçın bitimine 10 dakika kala Ramsey'in gördüğü kırmızı kartla büyük bir avantaj yakalamasına rağmen savunmada yine dağınık bir görüntü verdi. Beşiktaş, 88. dakikada Veli'nin hatası sonrası kalesindeki en net pozisyonu yaşadı. Topu kapan Chamberlain'in şutunda meşin yuvarlak yan direkten dönünce Beşiktaş, geriye düşmekten kurtuldu. Siyah-beyazlı takım, hücumda çaprazda rakip ceza alanına yakın yerlerde hatalı paslar yapınca meşin yuvarlağı ceza alanına taşıyamadı ve rakibiyle yaptığı ilk maçtan 0-0 beraberlikle ayrıldı. 

Arsenal, deplasmanda atacağı golün ve alacağı galibiyetin bilinciyle sürekli atak oynadı. İngiliz temsilcisi, 80. dakikada Ramsey'in gördüğü kırmızı kartla son bölümleri eksik oynamak zorunda kaldı. Ramsey'in oyun dışı kalmasıyla geriye yaslanması beklenen konuk ekip, aksine etkili oyununu sürdürdü ve 88. dakikada Chamberlain ile gole çok yaklaştı. Bu oyuncunun şutunda topun direkten dönmesiyle Arsenal, öne geçme şansını yitirdi. İngiliz ekibi, mücadeleden 0-0 beraberlikle ayrılarak tur umutlarını ülkesine taşıdı. 

47. dakikada sol kanatta Oğuzhan'ın pasıyla topla buluşan Olcay, ceza alanına girdiği anda Koscielny'yi şık çalımla geçti. Bu oyuncunun plase vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti. 

68. dakikada Debuchy, ceza alanı içinde sağda son çizgiye inmeden topu altıpasın önüne bıraktı. Giroud'un istediği gibi vuramadığı ve Franco'ya çarpan top, ceza alanı dışına çıktı. 

80. dakikada Cazorla'nın ceza alanı önünde kullandığı serbest vuruşta, kaleci Tolga iki hamlede meşin yuvarlağa sahip oldu. 

Aynı dakika içinde Beşiktaş, rakibin eksik kalmasıyla büyük bir avantaj yakaladı. Arsenal'de ilk sarı kartını 54. dakikada gören Ramsey, ikinci sarının ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 

88. dakikada Veli'nin hatalı pasında sağ çaprazda topu alan Chambarlein, rakiplerini geçerek ceza alanına girdiği anda sert vurdu. Kaleci Tolga'nın dokunduğu meşin yuvarlak yan direğe çarpıp, oyun alanına döndü. Arsenalli oyuncular, tehlike yaratmaya çalışırken, Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı. 

Tempolu ve pozisyonun çok olduğu karşılaşma, 0-0 beraberlikle son erdi.