Katar Emiri Türkiye'ye geliyor

Katar Emiri Emir Al Sani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuğu olarak Perşembe günü Türkiye'de olacak. Erdoğan ile Emir Al Sani'nin, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin tesisi hakkındaki Ortak Siyasi Bildiri'yi imzalamaları öngörülüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuğu olarak Perşembe günü Türkiye'ye gelecek. 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Emir Al Sani 18-19 Aralık'ta Türkiye'yi ziyaret edecek. Emir Al Sani ile yapılacak görüşmelerde ikili, bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak. 

Açıklamada iki dost ve kardeş ülke arasındaki ilişkileri kurumsal çerçeveye kavuşturarak, en yüksek seviyeye çıkartmayı amaçlayan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin tesisi hakkındaki Ortak Siyasi Bildiri'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Al Sani arasında imzalanmasının öngörüldüğü belirtilerek, "Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin ziyareti, iki halkın tarihi kardeşlik bağlarının ve iki ülke arasındaki yakın işbirliğinin daha da güçlendirilmesi bakımından önemli bir vesile oluşturacaktır" denildi.