Kayseri turizm hedefleri için ‘rotalar’ı çizdi

Yıllık 1 milyon turist hedefine odaklanan Kayseri, valilik ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın ortak hazırladığı ‘Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi’ kitabı ile alternatif turizmde de söz sahibi olmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MAHMUT SABAH

KAYSERI - Sanayi kenti Kayseri, yıllık 1 milyon turist hedefi doğrultusunda yeni projelere yöneldi. Kentte son bir yılda çok yıldızlı 2 büyük otel hizmete girdi. İnşaatı süren 9 yeni otelin de açılması ile Erciyes Kayak Merkezi’ndeki otel sayısı 21’e çıkacak. Kent, valilik ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın ortak hazırladığı ‘Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi’ kitabı ile alternatif turizm alanında da adından söz ettirmeyi hedefliyor. Rehber kitap, aralarında Erciyes Kayak ve Kış Sporları Turizm Merkezi, Sultansazlığı Kuş Cenneti, Kapuzbaşı Şelaleleri, Yamula Baraj Gölü, Aladağlar Milli Parkı ve Soğanlı Vadisi gibi doğal ve kültürel değerlerin yer aldığı “yürüyüş” rotalarını kapsıyor. 

Rehber ayrıca, Kayseri kent, tarih ve kültür turları güzergahları, doğaya yolculuk yürüyüş parkurları, bisiklet parkurları, su sporları, kış sporları ve dağcılık gibi aktivitelerle, yöresel yeme-içme kültürüne yönelik yol gösterici bilgileri de içeriyor. 

‘Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi’ kitabının proje danışmanı Ersin Demirel, Kayseri’nin henüz keşfedilmemiş zengin turizm değerlerine sahip olduğunu belirterek “Nice kavimlerin gelip geçtiği rotaların kavşağında yer alan Kayseri, zamanın penceresinden bakarak Anadolu’nun çok farklı yüzlerini keşfedebileceğimiz bölgelerimizden biri. Kentte yapılan bitki örtüsü çalışmaları sonucunda 532 tanesi endemik 2 bin 260 adet bitki örtüsü tesbit edilmiştir.Bu başlı başına bir zenginliktir. Kitapta Kayseri’nin doğal ve kültürel değerlerinin yer aldığı yürüyüş rotaları tanıtılıyor.Yöresel yeme- içme kültürü konusunda bilgiler veriliyor” diye konuştu.

Tanıtım için fuarlara katılmayı hedefliyoruz

Kayseri Valisi Orhan Düzgün: Kayseri’nin fazla zaman kaybetmeden, turistik değerlerini sektörün hizmetine sunması gerekiyor. Kayseri doğal değerlerle, kültürel zenginliklerin kaynaştığı bir kent. Üstelik, peribacaları diyarı Kapadokya ile kapı komşusu. Kapadokya’ya yılda 2 milyondan fazla turist geliyor. Bundan yaklaşık 2 milyar dolar gelir elde ediliyor. Neden bu turistlerin 1 milyonu Kayseri’ye gelmesin. Böylece 1 milyar dolar da gelir elde edilmiş olacak. Kapadokya’ya gelen turistlerin büyük bölümü Kayseri Havaalanı yoluyla oraya ulaşıyor ve yüzde 90’ı kente uğramadan Ürgüp, Avanos tarafına gidiyor. Onların büyük kısmını Kayseri’ye çekmek için çaba harcıyoruz. Kapadokya zaten Kayseri ile iç içe. Kapadokya dendiğinde sadece Kayseri’yi değil Erciyes’i, Sultansazı Kuş Cenneti’ni, Soğanlı’yı, Kültepe’yi, Erdemli ören yeri gibi doğal ve kültürel zenginlikleri de içine alıyor. Konaklama alanında Kayseri son yıllarda önemli yatırımlara sahne oldu. Kentin dört bir yanında birbiri ardına oteller açılıyor. Son bir yılda çok yıldızlı 2 büyük otel hizmete girdi. Erciyes Kayak ve Kış Sporları Turizm Merkezi master planı kapsamında yeni oteller inşaa ediliyor. İnşaatı süren 9 yeni otel daha yakın bir gelecekte hizmete girecek. Böylece Erciyes Kayak Merkezi’nde 21 otel hizmet verecek duruma geliyor. Şehrin tanıtımı için bundan sonra sonuç alabileceğimiz fuarlara katılmayı hedefliyoruz.

Bu konularda ilginizi çekebilir