'Kendisiyle dalga geçen Sony'yi hacklettirdi!'

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Yong Un'un,'The Interview' filminde kendisiyle dalga geçen sahneler olması nedeniyle filmin yapımcısı Sony'yi hacklettirdiği iddia ediliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sony Pictures Entertaintment’in yapımcılığını üstlendiği ve aralarında Kuzey Kore’nin tepkisini çeken 'The Interview’ın da bulunduğu 5 film geçtiğimiz hafta ABD'de internete sızdırılmıştı. 

İddialar Sony'nin hacklenmesinin baş şüphelisinin Kuzey Kore olduğu ve Bureau 121 adlı siber saldırı ekibinin bu işi yaptığı yönünde... 

Kuzey Kore, siber saldırı suçlamasını yalanlarken yakın zamanda vizyona girecek olan "The Interview" adlı filmde Kuzey Kore lideri Kim Yong Un'la dalga geçen sahneler olması şüpheleri artırıyor. İddia gerçekse bu siber saldırı ekonomik kazanç amacıyla değil, politik bir amaçla yapılmış ilk siber saldırı olacak. 

24 Kasım'da gerçekleşen ve Sony filmlerinin çalındığı saldırının sadece bir veri hırsızlığı olarak görülmediğini belirten uzmanlar hacklemeyi "Bilgisayarların ABD'deki bilgisayar sistemi içerisinde çalışmaz hale gelmesini sağlayan kötü niyetli bir yazılım" olarak yorumladılar.

Bu konularda ilginizi çekebilir