Keskinoğlu organik tavuk üretimine başladı

25 milyon TL'lik yatırımla organik tavuk üretimine başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Keskinoğlu, 50. yılında organik tavuk üretecek. 25 milyon TL'lik yatırımla organik tavuk üretimine başlayan şirket gelecek 5 yılda organik tavuk pazarından yüzde 20 pay almayı hedefliyor.

 T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca belirtilen esaslara göre, bağımsız denetleme kuruluşlarının gözetimi altında, sanayi alanları ve yerleşim birimlerinden uzak olan her biri bin m² kapalı alana ve 40 bin m²lik de gezinti alanına sahip olan toplam 10 adet işletmede üretimi yapılan organik tavuklar için, Keskinoğlu'nun ilk yıl belirlediği üretim kapasitesi ise 500 bin adet. 

Üretim maliyeti 5 kat daha fazla
Keskinoğlu organik tavuk çeşitlerinin ulusal zincir market raflarında satışa sunulduğunu belirten Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: "Organik beslenme tüm dünyada bir hayat tarzı haline geldi, tüketicilerimiz de uzun süredir bizden bu üretimi talep ediyorlardı. Üretimine yeni başladığımız organik tavuğun, etlik piliçlere göre arasında besin değeri açısından büyük farklılıklar yok. Ancak organik tavuk yetiştiriciliğinde kullanılan yem hammaddelerinin tamamen organik olmasından dolayı ve tedariğinin de zor olması organik piliç üretim sürecinde maliyetleri oldukça arttırmaktadır. Ayrıca organik tavuk yetiştiriciliğinde denetim çok önemli. Bu yüzden biz tüm süreci ayrıntılarıyla planladıktan sonra bu yönde bir üretimi başlattık. Şu anda Türkiye'de endüstriyel tavuk pazarından yüzde 3-5 oranında pay alan organik tavuğun 5 yıl sonra toplam pazar büyüklüğünün yüzde 10'una ulaşmasını bekliyoruz. 2020'lere doğru yaklaşık 100 - 150 milyon dolar büyüklüğe ulaşacak organik tavuk pazarından Keskinoğlu olarak yüzde 20 pay almayı hedefliyoruz."

Ulusal zincir mağazalarda satışa sunulan Keskinoğlu, organik tavuk; bütün piliç, ızgara kanat, fileto ve kalçalı but olarak tüketiciye sunuluyor.