Kılıçdaroğlu, bugün Çarşı'yla maç izleyecek

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Beşiktaş ile Asteras Tripolis arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçını taraftar grubu Çarşı ile birlikte tribünde izleyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı olaylarında darbecilikle suçlanan Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'ya destek olmak ses getirecek bir karar aldı. CHP Lideri, Beşiktaş'ın bu akşam oynayacağı UEFA grup maçını Çarşı grubu ile birlikte tribünde izleyecek.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında Yunan temsilcisi  Asteras Tripolis takımı ile karşılaşacak. Karşılaşma saat 20:00'da Star TV'den naklen yayınlanacak.

Çarşı iddianamesi

Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın mensuplarının da bulunduğu 35 kişi hakkında, ''Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan iddianame kabul edilmiş,  ilk duruşmasının 16 Aralık 2014 tarihinde yapılacağı paylaşılmıştı.

Alman tribünlerinden Çarşı'ya destek

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi ve bir taraftar grubunun ‘darbeye teşebbüs'ten yargılanması, Almanya’da da ses getirdi.

Borussia Dortmund’un bugün Freiburg ile oynadığı maçta Dortmund taraftarları Türkçe pankartlar açarak Çarşı’ya  destek verdi. Sarı-siyahlı takımın en ateşli taraftarları 'BVB Ultras'ın yer aldığı kale arkası tribününde açılan Türkçe pankartlarda şu ifadeler kullanıldı:

“Çarşı ultras, yolunuz için savaşın”, “Asla pes etmeyin”,  “Ultras için özgürlük, Türkiye de dahil”

Öte yandan Münih taraftarlarının 17 Mayıs 2014'te  oynanan maçta açtığı pankartta ise şunlar yazıyordu: 

 "Çarşı için adalet, ultralar omuz omuza! Her yer Taksim her yer direniş"

 

Bu konularda ilginizi çekebilir