Kılıçdaroğlu'ndan önemli IŞİD açıklaması

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "IŞİD'e karşı operasyonlarda Türkiye’nin yer almasına karşı çıkmayız" diyerek olası koalisyona hazır olduklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kuruluş yıldönümünde yaptığı sohbet toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toplantıda Irak ve Suriye'de yerleşen IŞİD'e karşı oluşturulacak uluslararası koalisyona Türkiye'nin katılıp katılmayacağı sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Ortadoğu’da IŞİD’e karşı yapılacak uluslararası bir operasyonda, Türkiye’nin yer almasına karşı çıkmayız. Çünkü Türkiye savunma açısından Batı ittifakının bir parçası. Böyle bir karar alınır ve bu karar konusunda ana muhalefet partisinin görüşü öğrenilmek isteniliyorsa, elbette buna icabet ederiz, çünkü Türkiye’nin geleceği açısından önemli bir karardır” dedi.

Kılıçdaroğlu, bu konunun ele alınacağı bir görüşme için Cumhurbaşkanlığı'ndan davet gelirse, 'davete icabet edeceğini' de söyledi.

"Bunun adı siyasal rüşvet"

Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine hakim ve savcılara yapılacak 1155 TL’lik zammını da değerlendirdi. Kılıçdaroğlu zamlarla ilgili, "Hakim ve savcılar iktidar kendine maddi olanaklar sağladı diye iktidar lehine karar verecekse gerçek hakim ve savcı değildir. Neden hükümete gidiyorsunuz? Seçimi hükümetle mi yoksa kendi aralarında mı yapacaklar? Adalet Bakanı’nın yanında ne işleri var? Bunun adı siyasal rüşvettir” ifadelerini kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir