Kılıçdaroğlu'ndan yardım çağrısı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bütün vatandaşları, Suriye ve Irak'ta savaştan kaçan veya hala o kanlı çatışmaların ortasında yaşam mücadelesi veren insanlara yardıma çağırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yazılı açıklamasında, Suriye ve Irak'ta mezhepçilik temelinde yürütülen insanlık dışı kanlı çatışmalar nedeniyle, her gün onlarca sivil öldürüldüğünü, yüz binlercesinin de yerini, yurdunu terk etmek zorunda kaldığını belirtti. 

Gerek Suriye, gerekse de Irak’ta Ezidi, Türkmen, Süryani, Kürt ve Araplar ile diğer etnik ve dini inanç gruplarından sivillerin, büyük bir trajedi yaşadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Ulusal ve uluslararası organizasyonlar tarafından yapılan yardım çağrılarına destek istedi"

"Bu kanlı sürecin sorumlularını kınar ve mevcut her platformda sorumlulardan vahşetin, zulmün hesabını sorarken, yaşanan vahşetin mağdurlarını da gözardı etmemeli, bu trajediye sessiz kalmamalı ve elimizden gelen her türlü yardımı yapmalıyız. Suriye'de, Irak'ta savaştan kaçan veya hala o kanlı çatışmaların ortasında yaşam mücadelesi veren tüm insanlara, inanç, etnik aidiyet, mezhep farkı gözetmeksizin elimizi uzatalım, gerekirse bir lokma ekmeğimizi, bir yudum suyumuzu onlarla paylaşalım. Komşumuz aç yatarken tok kalmayı içimize sindiremediğimizi gösterelim. Bu nedenle ulusal ve uluslararası organizasyonlar tarafından yapılan yardım çağrılarına, düzenlenen kampanyalara, olanağı bulunan tüm yurttaşlarımızı katkıda bulunmaya davet ediyorum." 

Başta belediyeler olmak üzere, CHP'nin tüm üyelerinin, ellerinden gelen gayreti sarf edeceğine inandığını belirten Kılıçdaroğlu, "Altını çizerek tekrarlıyorum:  Suriye ve Irak'ta büyük bir trajedi yaşayan, sığındıkları yerlerde bir lokma bir hırkaya muhtaç Ezidilere, Türkmenlere, Süryanilere, Kürtlere, Araplara, tüm etnik ve inanç gruplarından sivillereyardım partililerimizin, yurttaşlarımızın ve insanlık aleminin bir görevidir, sorumluluğudur. Herkesi bu görevini yerine getirmeye, sorumluluğunun gereği olarak yardım etmeye çağırıyorum" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir