Kim gücenirse gücensin dersaneciliği kaldıracağız

Başbakan Erdoğan, AK Parti genel merkezinde genişletilmiş il başkanları toplantısındaki konuşmasında gündemdeki konuları değerlendirirken, dershaneciliği bitireceklerini de yineledi ve bu kez tarih verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dershanecilik olayını kaldıracağız. Bundan kim gücenirse gücensin. Kusura bakmasınlar. Bu benim halkımın, vatandaşımın ortak talebidir.  2013- 2014'te uygulama başlayacak" dedi. Ve gözler Gülen Cemaatine çevrildi. Sebebi ise Gülen cemaatine bağlı birçok dersanenin varlığı.
 
AK Parti genel merkezinde genişletilmiş il başkanları toplantısına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hiçbir zaman bizim güvenlik güçlerimiz, operasyonlarını, terör örgütü bu yolda bu şekilde devam ettikçe durdurmayacaktır, durduramaz. Onun görevi terör örgütüyle bu mücadeleyi sürdürmektir'' dedi.
 
Ya Kandil, ya TBMM
"Terör örgütü ve uzantısı iki tercih yapacak, ya kandil, ya TBMM" diyen Başbakan Erdoğan, "TBMM'de kalmayı düşünüyorlarsa saygı görürler, karşılık bulurlar. Ama 'hayır' diyorsa o zaman onlar için tek yer var Kandil. Buyursunlar Kandil'de yollarına devam etsinler" dedi.
Erdoğan şöyle konuştu: ''Bu beyefendiler Boğaz'a karşı keyif çatarken televizyonlarının karşısında alkollü içkilerini yudumlarken, orada vali, kaymakam, asker, polis, korucu, istihbaratçı canını ortaya koyuyor. Bir çocuğun, bir kadının arkasına saklanarak alçakça mermi yağdıran terörist karşısında bizim güvenlik güçlerimiz canlarını siper ediyor'' dedi.
 
Eleştiri boyutunu aşıyorlar
Erdoğan, Afyonkarahisar'daki patlama ile ilgili de, ''Her olay, her acı hadise arkasından ortaya konan tavır maalesef eleştiri boyutunu aşıyor, olayı aydınlatma, olayla ilgili doğru soruları sorma boyutunu aşıyor, tam anlamıyla bir linç kampanyasına dönüşüyor'' şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan, "Kurumlara yönelik, kurum personelinin motivasyonunu kırmaya yönelik, milleti galeyana getirmeye yönelik bu girişimler en hafif tabiriyle sorumsuzluktur, alçaklıktır" dedi.
Erdoğan, ''Bakıyorsun birisi çıkıyor, ne düşüklüktür ya... Genelkurmay Başkanı'mızı ehliyetsizlikle suçluyor. Bakıyorsunuz ÖSYM Başkanı'nı ehliyetsizlikle suçluyor. Ya senin ehliyetin ne? Yani köşelerinizden veya televizyon ekranlarınızda yaptığınız saldırılarla size verilen ehliyet mi var bir yerlerde? Yani 40-45 yılını bu ordunun değişik kademelerinde hizmet ederek geçirecek, ondan sonra da gelip Genelkurmay Başkanı olacak bir insana, sen kalkacaksın utanmadan, sıkılmadan 'hükümete yalakalık yapıyor' diyeceksin. Böyle terbiyesizlik olmaz'' şeklinde konuştu.
 
Dershanecilik olayını kaldıracağız
 
Başbakan Erdoğan, "Dershanecilik olayını kaldıracağız. Bu benim halkımın, vatandaşımın ortak talebidir" dedi. Erdoğan, şöyle devam etti:

 

"(Dershaneler) Eğitim öğretime hizmet verecekseniz, okullaşın, okullar kurun. Biz de sizden hizmet alımı yapalım ve sizin sınıflarınızı öğrencilerimizle biz dolduralım. Bedeli neyse biz verelim. Sizi açıkta bırakacak değiliz. Biz yatırımdan kurtulmuş oluruz, siz de hizmetinize aynen devam edersiniz. Bakıyorsunuz bu güzel bir teklif demiyorlar. Niye. Öbür taraf çok daha tatlı da onun için. Orada adeta merdiven altı hizmet var, diğerinde ciddi bir kurumsallaşma olacak da onun için. Bunun adımını atacağız ve er geç 2013-2014'e de biz o sistemle birlikte girmiş olacağız."
Gülen Cemaatinin tavrı ne olur?
 
Başbakan Erdoğan'ın  "Dershanecilik olayını kaldıracağız. Bundan kim gücenirse gücensin. Kusura bakmasınlar. Bu benim halkımın, vatandaşımın ortak talebidir.  2013- 2014'te uygulama başlayacak" 
açıklamaları ise ilk olarak akla Fettullah Gülen'i getirdi.  Sebebi ise Gülen cemaatine bağlı birçok dersanenin varlığı. Hemen hemen her ilde dersanesi bulunan cemaatin bu açıklama sonrasında cemaatin tavrı merak konusu zira dersaneler Gülen cemaatinin en çok gelir elde ettiği kurumlar arasında yer alıyor...