'Kimse dini siyasete malzeme etmesin'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dini liderlerin temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Basına kapalı toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP lideri, dini inançların siyasete malzeme edilmemesi gerektiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Süryani Katolik Patrikvekili Yusuf Sağ, Süryani Ortodoks Kilisesi Mor Filiksinosu Metropolit Yusuf Çetin ve Türkiye Museviler Hahambaşı İzak Haleva ile Sait Halim Paşa Yalısı'nda öğle yemeğinde bir araya geldi.

'Dini siyasete alet eden politikacıyı cezalandırın'

Basına kapalı toplantı sonrası gazetecilerin karşısına çıkan Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. 

Haziran'da yapılacak seçimlere değinen CHP lideri, "Özel projelerimizle halkın önüne çıkacağız. Tek isteğimiz bizi kutuplaştıran, yaşam tarzına müdahale eden, inançları dolayısıyla sorgulayan bir siyaset anlayışına izin vermeyen anlayış" dedi. Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Kimseni inancını siyasete malzeme etmesinler. Birbirimizi düşman olarak görmeye başladık. Bunu yapan siyasetçinin arkasında durmayın, cezalandırın. Biz toplumun her kesimini kucaklamak istiyoruz. Sert üslup kullanmıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada siyaset kişisel çıkar aracı haline gelmiş halde, bu da bizi rahatsız ediyor."