Kızılay'dan Türkmenler'e yardım

Türk Kızılay'ı, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların ele geçirdiği bölgelerden kaçarak Erbil ve Kerkük çevresine sığınan Türkmenler'e yardımlarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERBİL - Kızılay ekibi, Irak Türkmen Cephesi (ITC) koordinesinde Erbil kent merkezinde ve Kerkük'ün Altınköprü beldesinde 300 aileye kuru gıda, bebe bisküvisi, mama, bez, temizlik malzemesi ve giysiden oluşan yardım dağıttı.

Kızılay Irak İnsani Yardım Sorumlusu Ümit Türkarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, çatışmaların başladığı ilk günden itibaren Irak'ta insani yardım çalışmalarında bulunduklarını söyledi. Türkaslan, şunları kaydetti:

"Bayramın iki günü kamplardaki ailelere yardım dağıttık. Ayrıca 2 TIR yardım malzemesini Selahaddin ilinin Tuzhurmatu ilçesine, 1 tır malzemeyi de Kerkük'e gönderdik. Dağıtıma ara vermeden devam ediyoruz. Bugün de 3 TIR'ı Musul'un Tılkef ilçesine ve 1 tırı da Dohuk'a göndereceğiz."

Türkarslan, yardımların dağıtımında kendilerine destek sağlayan ITC yetkililerine de teşekkür etti.

Kızılay'a yardımda bulunan hayırseverlere de seslenen Türkarslan, "Yaptığınız her yardım yerine ulaşıyor. Herkes kaçarken biz bu insanlara yardım için buradayız. Yardım dağıtmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir