Kleeman engelleri ortadan kaldırıyor

Asansör sektörü kuruluşu Kleemann, ürettiği engelli asansörleri ile engellilerin binalarda yaşadıkları sorunlara çözüm olacağını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye’de yaklaşık 8.5 milyon engelli bulunuyor. Bu insanlar nüfusun %12’sini oluşturuyor. Ancak ne yazık ki gerçekleştirilen birçok inşaat projesi ve yapılan planlamalar onlar düşünülmeden hayata geçiyor. Ulaşabildikleri alanlarda da önlerine merdivenler çıkan engelli vatandaşlarımız, sosyal hayata katılmada olduğu gibi iş yaşamlarında da büyük sorunlar yaşıyor. Bu kapsamnda asansör sektörünün öncü kuruluşlarından Kleemann, ürettiği engelli asansörleri ile engellilerin binalarda yaşadıkları sorunlara çözüm olacağını belirtti.

“Engelliler, herkes gibi hayata katılabilmeli…”

Kleemann Genel Müdürü Apostolos Kalyvas, engelli insanların toplumun bir parçası olduğunu vurguluyor ve onların da toplumdaki tüm olanaklardan yararlanmaları gerektiğinin altını çiziyor. Kalyvas “Biz engellilerin herkes gibi hayata katılabilmeleri; okula, alışveriş merkezlerine, sinemaya, tiyatroya rahatça gidebilmeleri; hastanelerde, okullarda ve devlet dairelerinde sorun yaşamamaları için çözüm üretmeye çalışıyoruz. Engelli asansörlerimizin yanı sıra diğer asansör tasarımlarımızı da engelli insanlarımızı düşünerek tasarlıyoruz.” diyor. 

“Her binada engelli asansörü olmalı”

Kleemann Asansör Satış ve Pazarlama Müdürü Stefanos Parizyanos ise, engelli asansörlerinin medeni bir toplumun en büyük ihtiyaçları arasında yer aldığını söylerken, özellikle kamu binalarında ve yaşam alanlarında olmazsa olmaz olduğunu vurguluyor. Parizyanos; “Aslında her binada engelli asansörü olması gerekir. Sinemalarda, alışveriş merkezlerinde, okullarda ya da hastanelerde engelli insanlar büyük sıkıntı yaşıyor. Biz Kleemann markası olarak uzun zamandır bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Çünkü her ürünümüzü engelli insanlarımız için uyumlu dizayn edebilen bir yapımız var.” diyor. 

Engelli insanlar için sosyal sorumluluk anlamında yapılacak çalışmaların da önemine değinen Kleemann Asansör Satış ve Pazarlama Müdürü Stefanos Parizyanos; yakın zamanda engelli çocuklara eğitim veren bir okulun 1600 kg’lık asansörüne hidrolik aksam bağışladıklarını, bunun yanı sıra engelli asansörlerinin kullanımını artırmak için performans ve fiyat avantajı yarattıklarını da ifade ediyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir