'Kobani' gerilimi için kim ne dedi?

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Başbakan Davutoğlu ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Kobani eylemleri ve can kayıplarına neden olan olaylar hakkında peş peşe açıklamalar geldi...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - IŞİD'in Kobani kuşatması ve sonrasında Türkiye'de yaşanan ölümlü olaylarla ilgili bugün hükümet ve muhalefet kanadından peş peşe açıklamalar geldi.

Öcalan’dan mesaj

İlk olarak HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, basın toplantısı düzenledi. İmralı ile mesaj trafiği yaşadıklarını söyleyen Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın diyalog beklentisi içinde olduğunu söyledi. Demirtaş "Şiddet kullanın çağrısı yapmadık. Kobani'ye miting ve yürüyüşle sahip çıkalım. Yakma, yıkma, silah ve öldürme olmasın. Şiddet yöntemlerini önermiyoruz. Bu çağrımıza herkesin uymasını rica ediyoruz" diye konuştu.

Davutoğlu: Çözüm sürecini kurban etmeyiz

Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarını değerlendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu ise kamu düzenini bozanlara karşı tutumun belli olduğunu belirtti. Davutoğlu, "Kamu düzenini temin etmek bir görevdir. Herhangi bir müzakere konusu yapılmaz. Her ne olursa olsun kamu düzeni tesis edilecektir. Herkes buna saygı gösterecektir" dedi. Herkesi çözüm sürecine sahip çıkmaya çağıran Davutoğlu, “Çözüm sürecini bu vandalizme kurban vermeyiz” dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan yeni tezkere teklifi

Hükümete yeni tezkere teklifinde bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da "Gelin, askerimizin kara harekatını Kobani’nin kurtarılması ve IŞİD’ten temizlenmesi amacıyla sınırlandıralım. Tezkereyi hemen çıkaralım böylece halkımızın akrabalarını IŞİD’in öldürmesine izin vermeyelim. Askerimizi derhal geri çekeceğimizi de taahhüt edelim. Tezkereden yabancı asker konuşlandırma maddesini çıkaralım. Hava harekatları için işbirliği sağlayabileceği maddeyi koyalım. Böylece herkes hedefi ve kapsamı belli olan bir tezkereyi benimsesin. Biz de CHP olarak her türlü desteği verelim" ifadelerini kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir