Somonu Türkiye ile tanıştıran Leröy pazarı genişletiyor

Leröy Turkey, global pazar için en yeni üretim üssü olarak konumlandırılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ülkemizi on yıl önce taze somon balığı ile tanıştıran, global su ürünleri pazarının liderlerinden Leröy, Türkiye pazarında tek başına büyüme kararı aldı.  

Leröy Su Ürünleri Grubu, dünyanın en büyük Atlantik Somonu ve Alabalık üreticilerinden biri ve dünyanın en büyük deniz ürünleri ihracatçıları arasında yer alıyor. 

Şirket, Türkiye pazarına fabrika yatırımı yapan ilk Norveçli firma olarak, somon balığının pazarda tanınması ve yaygınlaşması için çalışmalarını genişleterek sürdürüyor.

Leröy Türkiye Genel Müdürü Ümit Güvenç, "Türkiye'yi on yıl önce taze somon balığı ile tanıştıran, su ürünleri alanında dünyanın lider firmalarından olan Leröy, global pazarda Türkiye'yi en yeni üretim üssü olarak konumlandırıyor. Türkiye'deki balık işleme fabrikamız şirketimizin dünya genelinde en doğudaki noktası olarak lojistik açıdan Ortadoğu pazarına açılan ihracat kapısı olacak. Yıllık cirosu üç milyar doların üzerinde olan Leröy’ün Türkiye için yatırımları taze balık ithalatı ile başladı. Sonrasında katma değerli ürün işleme tesisleri devreye girdi. Buradaki yatırımların, sağlıklı ve pratik beslenme alternatifi olan özellikli ürünler ve yerel çiftlikler olarak, devam etmesini planlıyoruz.” dedi.

Norveçli şirket, mart ayında %50 ortağı olduğu Alarko Holding’in hisselerini satın alarak, Leröy Turkey adıyla pazara yüzde yüz giriş yaptı.   

Leröy Turkey’in İzmit'in Suadiye beldesinde yaklaşık 3.000 metrekare kapalı alanda, yılda 5.000 ton balık işleme kapasiteli uluslararası standartlarda fabrikası bulunuyor. 

Kapasitesi arttırılan fabrikada, Leröy’ün Avrupa geneline yayılmış üretim tesislerinin en doğudaki noktası olarak, katma değerli deniz ürünleri üretiliyor. 

Bu tesisten, iç pazarın yanı sıra Ortadoğu, Körfez ve Afrika ülkeleri ile Türki Cumhuriyetlerine de satış yapılacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir